Seieren glapp for Chelsea

Et sent mål av tysk stjerneskudd ga Schalke ett poeng.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Et Chelsea-lag uten Diego Costa fra start klarte bare 1-1 mot tyske Schalke i Champions League onsdag. Et soloraid fra Julian Draxler reddet poeng for tyskerne.

– Jeg er frustrert og ergerlig, for vi hadde en god mulighet til å avgjøre denne kampen også etter at det ble 1-1, sa en skuffet Chelsea-trener Jose Mourinho.

Med en skadeplaget Diego Costa på benken for London-klubben, banet det vei for Chelsea-helten Didier Drogba i sin første kamp etter overgangen i sommer.

Oppgjøret startet bra for Premier League-klubben. Etter 11 minutter tok de ledelsen ved en annen nykommer, Cesc Fàbregas. Spanjolen bommet først på en takling 25 meter fra mål, og det tyske laget skulle trolig hatt frispark. Dommeren lot spillet gå, og Hazard fant Fabregas i sekstenmeteren, som alene med keeper Ralf Fährmann satte ballen i mål.

Ingen overkjøring

1-0-resultatet sto seg til pause, men Chelsea kjørte på ingen måte over det tyske laget. Selv om Fabregas bommet umarkert fra 14 meter ti minutter før pause, skapte også Bundesliga-laget sjanser i første omgang.

Schalke kom til flere skuddmuligheter, men forsøkene til det tyske laget ble for enkle for den solide målvakten Thibaut Courtois.

På overtid i første omgang driblet Draxler seg inn i Chelsea-feltet og avsluttet fra åtte meter, men igjen var Chelsea-keeperen med på notene. Tyskerne viste at de tydelig var lystne på å gi engelskmennene kamp til siste minutt.

Draxler med soloraid

Fire minutter ut i omgangen var gjestene nære ved å drepe kampen. Willian kom seg ned til dødlinjen og slo det hardt innlegg, men Drogba bommet fra fem meter.

Etter 62 minutter imponerte unge Draxler igjen. Denne gang ga det resultater. 20-åringen vant ballen på egen halvdel, og løp over halve banen før han spilte ballen til Klaas-Jan Huntelaar. Spissen dro seg inn i banen og banket til ballen. Denne gangen kunne ikke belgiske Courtois gjøre noe med avslutningen, og tyskerne utlignet på Stamford Bridge.

Schalke fortsatte å presse høyt etter scoringen, og det likte hjemmelaget svært dårlig. Jose Mourinhos mannskap kom inn igjen i kampen etter hvert, men klarte ikke å score igjen. Da endte det 1-1 i London (©NTB)

Les også

  1. Boateng senket gamleklubben med praktmål

Publisert:
  1. Champions League
  2. FC Schalke 04

Mest lest akkurat nå

  1. Testet positivt? Dette gjør du

  2. Skamslått Borgli vil gå nye runder om huset i Oalsgata

  3. Konen var skeptisk da de ringte fra «Mesternes mester»: – Hun hadde aldri sett meg grine før

  4. Stavanger-investorer sprøyter penger inn i e-sport-satsing - vil ikke røpe beløpet

  5. Har du lagt merke til er at kampropet «ubuntu» er borte. Hva skjedde?

  6. 325 mulige tilfeller av dobbel smitte i Sør-Rogaland: – Må regne med å bli smittet flere ganger