Mourinho slår tilbake mot påstandene om at han er under etterforskning

Manchester United-treneren avviser skattetrøbbel i uttalelse.

José Mourinho sier han ikke kjenner til at han etterforskes for skattejuks.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Manchester United-manager José Mourinho sier han ikke har hørt noe om at han er under etterforskning for skattesnusk i Spania.

Flere medier meldte tirsdag at Mourinho er under etterforskning for skatteunndragelser på vel 33 millioner kroner.

Den portugisiske suksesstreneren skal ha unndratt seg skatt under sin periode som Real Madrid-trener (2010-13). Mourinho overtok som manager i Manchester United i fjor sommer.

Les også

– Mourinho etterforskes for skattejuks

Hevder han ikke er blitt kontaktet

I en uttalelse som er sendt til blant andre Sky Sports, sier Mourinho at han ikke har hørt noe om at han skal være under etterforskning.

– Per nå har hverken spanske skattemyndigheter eller påtalemyndigheten kontaktet José Mourinho eller hans rådgivere, skriver United-sjefens rådgivere.

– José Mourinho, som bodde i Spania fra juni 2010 til mai 2013, betalte mer enn 26 millioner euro i skatt, heter det videre i uttalelsen.

Videre står det at Mourinho skal ha akseptert skattemyndighetenes endringer i 2015 om årene 2011 og 2012, og at han ble enig med spanske skattemyndigheter om dette i 2013.

Les også

Real Madrid-stjerne etterforskes for falsk forklaring

Flere profiler i skattetrøbbel

United-manageren er foreløpig sistemann i rekken som er eller har vært under etterforskning av spanske skattemyndigheter.

Lionel Messi (Barcelona) er dømt til fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slipper å sone da slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid) er under etterforskning for tilsvarende forhold. Han skal i retten 31. juli og må svare for hvor 140 millioner kroner tok veien. Ronaldo har truet med å forlate klubben. Bakgrunnen skal være anklagene om unndratt skatt.

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter legger ned store ressurser i å etterforske disse sakene.

(©NTB)

Publisert: