Ranheim gikk på smell på hjemmebane etter sjansesløseri

Ranheim var uten tvil best i fjæra, men det var bortelaget som greide å få ballen i mål.

TO SJANSER: Florø trengte bare to muligheter for å senke Ranheim. Hjemmelaget var best på banen, men foran mål strakk det ikke helt til.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Ranheim – Florø 0-2 (0-1)

RANHEIM ARENA: Bortelaget fikk straffespark like etter halvtimen var spilt. Even Barli fikk en enkel ball langs bakken, men fomlet med ballen. Ranheim-keeperen felte så en Florø-spiller og dommer Mohammad Usman Aslam dømte straffespark. Den satte Endre Kupen midt i mål, men fra tribuneplass, kunne det se ut til at Barli var først på ballen.

Og ti minutter ut i andreomgangen doblet bortelaget ledelsen. Stefan Aase utnyttet nok en tabbe i Ranheims bakre rekker. Florøs nummer 14 fikk gå og gå med ballen, før han plasserte ballen bak Barli.

Les også

Helland mister Kristiansund-kampen

Hjemmelaget kjørte omgangen

Ranheim fikk kampens første mulighet like etter minuttet var spilt. Uheldigvis for de blåkledde var Nicklas Frenderup i Florø-målet på vakt og stoppet forsøket.

Og ved fem minutter fikk hjemmelaget ytterlig en mulighet. Magnus Blakstad hadde svært god tid til å brenne til, men skuddet fra midtbanen var litt upresist og gikk utenfor.

Det var liten tvil hvem som styrte åpningsminuttene. Like før det var spilt ti, fikk Kristoffer Løkberg et frispark. Dødballen var i perfekt Storflor-hold. Veteranen satte dog frisparket i tverrliggeren.

Da tjue minutter var spilt i fjæra, hadde Florø så å si ingenting å stille opp med. Ranheim kjørte kampen, men det ville seg ikke helt for de blå foran mål. Det tok faktisk hele 26 minutter før bortelaget fikk sin første avslutning. Den var ikke bedre enn at Even Barli kunne varte opp med en såkalt «TV-redning».

Kyniske Florø

Men så fikk altså bortelaget et straffespark og gikk noe ufortjent i ledelsen.

Og etter at rødtrøyene gikk i ledelsen var det frustrasjon både fra Ranheim-spillerne og fansen på tribunen. Drøying av tid og billige frispark er to av stikkordene fra 30 til 45 minutter i Fjæra.

Også etter hvilen var det Ranheim som hadde mulighetene. Florø hadde samtlige bak midtstreken og satset på én lang ball fremover.

Så kom Aases scoring.

I andreomgangen fortsatte Ranheim sånn som i første. De blå presset og presset, men ballen ville ikke i mål. Skudd i egen spiller, redning på strek og skudd like utenfor. Det ville seg virkelig ikke.

Da det var ti minutter igjen på Ranheim Arena, virket det som om at luften hadde gått ut av den blå ballongen.

Kampen endte med 2–0-tap for Ranheim. Det er berettiget å si at resultatet lyver. Ranheim var best, men målene uteble.

Ranheim – Florø 0-2 (0-1)

1.divisjon, menn

Ranheim Arena

Tilskuere: 709

Gule kort: Kristoffer Løkberg, Sondre Sørløkk, Christian Eggen Rismark, Ranheim. Peter Aase, Luc Jeggo, Vegar Gjermundstad, Simen Slheim, Florø.

Mål: Endre Kupen, Stefan Aase, Florø.

Ranheim: Even Barli – Christian Eggen Rismark, Daniel Kvande, Karl Morten Eek, Aslak Fonn Witry – Magnus Blakstad, Kristoffer Løkberg, Sondre Sørløkk (Simen Sandmæl 74') – Mats Lillebo (Michael Karlsen 45’), Øyvind Storflor, Kim Ove Riksvold (Torgil Gjertsen 68’).

Publisert: