Reginiussen merker ny optimisme: – Jeg tror publikum likte det de så

Rosenborg-spiller Tore Reginiussen følte «Nye Norge» hadde publikum i ryggen mot Tsjekkia.

STARTET: Tore Reginiussen startet Lars Lagerbäcks første hjemmekamp med Norge. Han liker det den nye landslagssjefen står for.
 • Christian Skare Stendal
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Ja, det gjorde det. Det var første hjemmekamp med ham (Lars Lagerbäck, Norges nye landslagssjef), og jeg tror det var mange som var sultne på å revansjere det vi leverte i Nord-Irland, og det som har vært trenden de siste kampene, svarer Tore Reginiussen til Adresseavisens påstand om at det norske landslaget fremsto med en ny giv i lørdagens VM-kvalikkamp mot Tsjekkia på Ullevaal.

Riktignok måtte Norges beste menn ta til takke med 1–1 mot Borek Dockal & Co., men måten det skjedde på var likevel oppløftende.

Les også

Må forlate landslagssamling etter smell: – Jeg slet med å se farger og lys. Alt var bare skurr.

Les også

Spillerne roser Lagerbäck: – Det er enklere for oss

Mener Norge er på gang

Lars Lagerbäcks utvalgte gikk ut i hundre – ikke ulikt Rosenborg i serieledernes hjemmekamp mot Strømsgodset rett før landslagspausen – og hadde et godt grep om kampen i åpningen.

Det ble riktignok en dupp i prestasjonene den siste halvtimen av den første omgangen, men etter pause var Norge det klart førende laget.

Det gleder finnmarkingen.

– Det virker som vi er på vei en plass. Vi har selvfølgelig bare levert bra i én kamp nå, men jeg følte litt på at det var ny entusiasme, og at publikum var litt med – særlig i andre omgang. Jeg tror de likte det de så, sier han.

Les også

«Lars Lagerbäck begynner å lykkes med trinn 1 som norsk landslagstrener»

Roser sjefens tydelighet

Landslagsspillerne kjenner på et ansvar for å vise den nødvendige entusiasmen på banen om de skal klare å få med folket, forteller Reginiussen.

– Ja, vi må starte der. Resultatene har uteblitt en stund, og det er klart det ikke det ikke bare er å knipse med fingrene og begynne å vinne kamper. Men man må starte en plass, og med at det i hvert fall skal være fullt trøkk og innsats hver gang man tar landslagsdrakten på. Publikum skal kunne se at det er en gjeng som spiller for hverandre, som vil vise seg frem og ønsker å levere. Så får man bygge spillet videre etter hvert, sier han.

Rosenborg-spilleren roser den nye landslagssjefen for å være tydelig på hvordan han vil ha det.

– Det legger han ikke skjul på. Det er mange repetisjoner og gjentagelser, men han vil at alle skal være veldig trygge på hvordan vi skal opptre i alle rollene. Det er veldig greit og enkelt å forholde seg til. Jeg tror det kan gi resultater på sikt. Man har begrenset tid på samling, og det må være en rød tråd i alt man gjør fra start.

Første start på 3,5 år

Adresseavisen møter stopperkjempen hjemme på Lerkendal. Lørdag startet han sin første landskamp siden januar 2014, men Reginiussen får ikke være med på tirsdagens treningskamp mot Sverige etter at en hodesmell førte til at han måtte av banen etter en halvtimes spill mot Tsjekkia.

– Det var ikke det jeg hadde håpet på, selvfølgelig. Men det ble sånn denne gangen, og det var ikke noe poeng i å prøve seg inn mot en ny kamp på tirsdag. Det går greit å akseptere det, men det var kjedelig. Jeg følte jeg hadde kommet bra i gang. Kroppen responderte bra, og jeg kjente meg sterk, sier 31-åringen.

Som likevel ikke er veldig nedtrykt. Det er lite som tyder på at han ikke får muligheten på ny på den neste landslagssamlingen, og prestasjonene i Tsjekkia-kampen ga ham en god følelse på lagets vegne.

Les også

Slik har Reginiussen «blitt 25 år igjen»

Les også

Reginiussen: – Det er ingen spillere som skremmer meg

Må følge opp mot Sverige

Spesielt liker Reginiussen at Norge maktet å snu både kampen og kampbildet selv om laget havnet under knappe ti minutter før pause.

– Det ga en psykologisk veldig god følelse å se at vi ikke ramlet sammen selv om det ble 0–1. Spillemessig var det et steg i riktig retning, og vi hadde fortjent å vinne. I og med at toget til VM allerede er gått er ikke resultatfokuset så sterkt. Nå får man bruke tiden og jobbe godt for å skaffe gode prestasjoner i kampene som kommer, og spille på oss selvtillit. Da tror jeg det kan bli en fin reise, sier stopperen, som tror det er viktig for den gryende entusiasmen rundt laget at de viser lignende tendenser mot Sverige tirsdag kveld.

Dessuten hadde det smakt godt med en seier.

– Det kan være greit å vinne noen kamper også, og få inn den følelsen. Når det begynner å telle igjen er det å ta poeng det som virkelig betyr noe. Den kulturen bør man bare prøve å få inn så fort som mulig, sier Reginiussen.

Hør den nyeste episoden av Adresseavisens podkast med Rasmus og Saga:

Publisert:
 1. Norge
 2. Lars Lagerbäck
 3. Tore Reginiussen
 4. Fotball
 5. Herrelandslaget fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

 2. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

 3. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten

 4. Hun brukte syv år på å pusse opp det gamle huset. Målet ble å be­holde frem­for å er­statte

 5. Dobbeltdrapet på Storhaug: Tiltalte skylder ikke lenger på kameraten

 6. Stavanger ut­vider hente­tidene for hur­tig­tester