Bergensk gullrush i kickboksing-NM

Byens klubber vant hele tolv gullmedaljer lørdag.

VANT NOK ET NM-GULL: Monica Engeset viste igjen at hun er Norges beste kickbokser i sin klasse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Bergen har lenge hatt rykte på seg for å være en god kampsportby. Etter lørdagens norgesmesterskap i kickboksing er det ingen grunn til at det ryktet ikke skal leve videre.

I Oslo sørget nemlig de lokale klubbene for at hele tolv gullmedaljer vil bli å finne i bergenske premieskap over helgen.

Monica Engeset (pointfighting, -55 kg), Milad Salehi Henriksen (pointfighting, -63 kg), Johan Hjelmervik (pointfighting, −79 kg), Silvino Almeida (lettkontakt, -84 kg) og Roy Wischman (fullkontakt, -71 kg) sørget for at Bergen Kickboxingklubb vant fem gullmedaljer i seniorklassen, mens Magnus Løvik (pointfighting, -74 kg, junior), Tiril Skjolden (pointfighting, −65 kg) også sikret hver sitt gull for juniorer.

Henriksen mottok også kongepokalen for sin prestasjon.

For Champions Kickboxingklubb vant Thea Vatshelle (lettkontakt, +75 kg), Veronica Garstad (lettkontakt, -75 kg) og Charlotte Berg Andersen (fullkontakt, -56 kg) hvert sitt seniorgull.

I tillegg vant Mariell Gaassand Straume (lettkontakt, -55 kg) og Sandra Børnes (lettkontakt, -65 kg) gull for Fana Kickboxingklubb. Sistnevnte i juniorklassen.

Roser miljøet

– Bergensklubbene har gjort det veldig bra. Vi har virkelig satt oss selv på kartet, sier gullvinner Charlotte Berg Andersen, som selvsagt var storfornøyd med seieren inn sin klasse.

For to år siden flyttet hun fra Fredrikstad til Bergen for å bli en del av det anerkjente kampsportmiljøet i byen.

– Jeg kom hit for jobb også, men jeg leitet jo etter jobber i Bergen for en grunn. Bergen har hatt gode utøvere i kickboksing helt siden Cecilia Brækhus holdt på med det. Det er mange som driver med kickboksing her, sier hun.

Og det er kanskje ikke så rart. I alle fall om en skal tro Felipe Valdes, trener i Bergen Kickboxingklubb.

– Det er et veldig bra miljø for kickboksing i Bergen, med mange dedikerte utøvere. I tillegg har vi gode trenere i alle klubbene, som er ansatt på fulltid, sier han, før han stolt ramset opp alle klubbens gullvinnere.

Dem var det, som nevnt, mange av.

Publisert: