Jarstein endelig førstekeeper: - Trente nesten for mye

Rune Almenning Jarstein nektet å la tresmaken fra Hertha Berlin-benken få overtaket på ham. Nå gir han Ørjan Nyland kamp om keeperplassen på landslaget.

Ørjan Nyland har spilt de fire siste landskampene - og holdt nullen i alle - men sliter benken på klubblaget. Rune A. Jarstein er endelig mellom stengene i Berlin.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

LILLESTRØM (Aftenposten): Rune Almenning Jarstein nyter fotballivet som førstekeeper i Bundesliga. For etter to år som reserve i Hertha Berlin, har han spilt fire kamper på rad. Tålmodigheten og treningsinnsatsen betalte seg.

— Om det blir keeperbytte også på landslaget får du nesten høre med treneren om. Men jeg er godt forberedt. Jeg har vel aldri vært så godt forberedt med tanke på at jeg har fire Bundesliga-kamper på rad i sekken nå. Jeg gir alt på trening, så får trenerne avgjøre hvem som spiller. Dere får fokusere på den keeperkampen, så får vi fokusere på å vinne Malta-kampen, sier Jarstein til Aftenposten.

31-åringen fra Skien kom inn ved pause for Thomas Kraft i oppgjøret borte mot Wolfsburg 19. september. Siden har keeperplassen i det tyske hovedstadslaget vært hans. I to av de fire kampene han har spilt har han holdt nullen. Senest hjemme mot Hamburg.

Det kan bli tøffe værforhold for Norge i Roma:

Les også

Norges oppgjør mot Italia trues av orkan og monsterregn

Nyland har holdt nullen i fire kamper

Nå er selvsagt målet at formen og spillet fra Bundesliga skal vippe keeperplassen på landslaget også i hans favør. For i Ingolstadt sitter Ørjan Håskjold Nyland på benken. Selv om han har storspilt for Norge og holdt nullen i fire strake kamper.

— Jeg støtter Ørjan om han spiller, og han støtter meg om jeg spiller. Vi er et bra keeperteam her, med André Hansen inkludert, vi pusher hverandre. Så noe keeperproblem har vi vel ikke, sier telemarkingen og smiler.

Nesten to år uten kamper

Men han innrømmer at det er stor forskjell på livet som fotballspiller med og uten tillit.

— Ja helt klart. Det er noe annet å få spille enn bare å sitte på benken. Nå har jeg fått fire strake kamper og har fått bevist at jeg ikke har glemt hvordan det er å stå i mål. Det er godt å få vise det. Etter nesten to år uten kamper er det godt å få være førstekeeper. Jeg håper det fortsetter sånn.

- Hva er grunnen til at du nå er lagets førstekeeper tror du?

— Jeg har trent mye. Veldig, veldig mye. Kanskje litt i overkant noen ganger. Flere av spillerne har sagt til meg at jeg må roe ned, at jeg trener for mye. Men nå som jeg spiller kamper har jeg roet litt ned på treningen. Det gir meg mer overskudd og har slått positivt ut. Jeg har hatt en motivasjon inni meg om at jeg skulle få sjansen, og det fikk jeg. Derfor har jeg trent for å være best mulig forberedt når sjansen skulle komme, forklarer Jarstein.

Norges nye forsvarssjef:

Les også

Med Even Hovland i forsvaret, holder Norge nullen igjen

Nyland: — Jeg bør fortsette å stå

Like bortenfor Jarstein på onsdagens pressetreff på landslagshotellet i Lillestrøm, står Ørjan Håskjold Nyland og svarer på de samme spørsmålene. Mange er opptatt av om hans benketilværelse i Ingolstadt også får konsekvenser for plassen på landslaget.

- Bør du fortsette å stå på landslaget?

— Ja. Jeg har gjort det bra når jeg har stått. Jeg føler meg i bra slag, har trent godt og det gikk jo bra sist. Så jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette å stå, sier Nyland.

Også han sier at han aldri har vært i bedre slag enn han er nå.

— Jeg har ikke merket noe forskjell selv om jeg ikke spiller kamper på klubblaget. Jeg trener bra, så jeg føler ikke det er noe problem.

- Min sjanse kommer på klubblaget

- Med fire strake nuller, føler du at du har litt ekstra å gå på når det gjelder din posisjon på landslaget?

— Det kan du si. Og før forrige samling hadde vi holdt nullen i fem kamper av åtte, og med de to siste blir det syv på ti. Det føler jeg taler til fordel for vi som har spilt. Jeg føler også jeg har utviklet meg bra siden forrige samling, så det er bare å fortsette, sier 25-åringen.

- Kjenner du på en tøffere kamp om plassen nå enn tidligere ettersom Jarstein er førstevalg i Hertha Berlin og du ikke spiller?

— Det er veldig kjekt at Rune spiller. Det vet jeg han har jobbet hardt for. Men jeg har ikke gjort meg vekk når jeg har spilt. Det får være svaret på det, sier Nyland.

— Jeg vet at sjansen min kommer på klubblaget, legger han til.

Mer om landslaget:

Hvem bør spille mot Malta?

Les også

Skal det være noe vits å ta Ødegaard med i troppen, må han få spille lørdag

Publisert: