Norsk golfer kjemper om seieren i USA

Kristoffer Ventura lå i tet helt han fikk lørdagens eneste bogey på 18. hull. Han er på 2.-plass før siste runde av golfturneringen Portland Open.

En bogey på 18. hull skiller Kristoffer Ventura fra ledelsen i Portland. Nordmannen skal ut på sisterunden natt til mandag norsk tid.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Etter fredagens runde var Ventura på 3.-plass, og etter en 65-runde lørdag ligger han nå på 2.-plass i Portland Open. Han lå imidlertid lenge an til å lede i Oregon ved dagens slutt.

Ventura hadde en super åpning, med birdie på første hull, eagle på fjerde hull og nok en birdie på hull ni. Dermed lå han ypperlig an med fire under par halvveis.

Han hadde da passert de to amerikanerne Vince India og Scott Harrington som lå foran ham på resultatlista før tredjerunden begynte.

Les også

Norsk golfkomet storspilte i natt: Ventura klatrer i USA etter kjemperunde

Les også

«Ukjent» nordmann overrasket stort - klar for PGA Tour-turnering

Samtidig var det en utfordrer i feltet, amerikanske Bo Hoag, som storspilte og var best av alle lørdag. Med hele sju birdies og en eagle – dog med en bogey som trakk litt ned – etter 13 hull så han lenge ut til å skulle slå Ventura, men så holdt Hoag seg på par ut runden og endte til slutt på åtte under par.

Ventura fortsatte å levere, og på hullene 11,12 og 15 trillet ballen inn til birdies. Med sju under par totalt for dagen lå Ventura i tet totalt før det siste hullet – men der pådro han seg en bogey.

Eneste utfordrer til tetplassen var da Scott Harrington, som spilte likt med Ventura fram til siste hull. Da Harrington leverte på par på hull 18, gikk han opp i teten.

Det er svært jevnt før siste runde søndag, med Ventura ett slag etter Harrington og India og Hoag på delt 3.-plass. Hoag avanserte fra 12.-plass med lørdagens beste prestasjon.

Publisert: