1.-divisjonskeeper scoret fra 25 meter: – I dag satt den

Da Ull/Kisa lå under mot Skeid i det 89. minutt, viste Stefan Hagerup (25) frem frisparkfoten. Målvaktens perle ga nytt håp i kampen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Skeid-Ull/Kisa 1–2

89 minutter ut i kampen på Intility Arena ledet Skeid 1–0. En trepoenger kunne tenne håpet om å unngå nedrykk for Oslo-laget, men gjestenes keeper ville det annerledes.

Ett minutt før full tid fikk Ull/Kisa frispark fra 25 meter, og målvakt Stefan Hagerup gikk frem til ballen. Han banket til med høyrefoten og skrudde ballen over muren og i venstre kryss.

På overtid fullførte innbytter Vamouti Diomande snuoperasjonen, da han scoret Ull/Kisas andre mål for kvelden.

– Jeg har hatt min forsøk, men i dag satt den. Det var deilig, sier Hagerup.

Les også

Nedrykkstruede Sarpsborg rystet Brann i sluttminuttene

– Det beste alternativet vi har

Ull/Kisa-trener Trond Fredriksen var ikke overrasket over det han så fra målvakten sin. Før sesongen viste han seg frem med en ordentlig kanon i en treningskamp mot Elverum.

Han har fått flere sjanser siden da, og hadde også et forsøk tidligere i kampen mot Skeid, som endte utenfor mål.

Stefan Hagerup er keeper, og Ull/Kisas beste frisparkskytter. Arkivfoto.

– Han er det beste alternativet vi har, men han er samtidig keeper, så det er ikke hver gang han går frem og skyter. Han må ville det selv, og av og til må vi mase litt på ham, forteller Fredriksen.

Hagerup forteller at det ikke ligger noe hokus pokus bak frisparkfoten hans. Han har bare alltid likt å skyte, og har trent mye på det.

– Det gjorde susen i dag, sier målscoreren.

– Det ble en viktig scoring. I seg selv hadde ikke scoringen så mye å si hvis det ble 1-1, men så ble det jo 2-1, sier Hagerup videre.

Kvalikhåpet lever

Diomandes seiersmål sikret at Ull/Kisa fremdeles har muligheter til å bli blant de seks beste i 1. divisjon og sikre opprykkskvalifisering. Med tre kamper igjen har de fem poeng opp til kvalifiseringsplassene.

Derfor smakte seieren ekstra godt for Fredriksen, som erkjenner at de hadde litt flaks.

– Vi må ærlig innrømme at vi har det i dag. Skeid er i grunn bedre enn oss i det meste, sier treneren.

Det var likevel Ull/Kisa som tok alle tre poengene, mens Skeid fremdeles ligger på nedrykk, seks poeng bak sikker plass.

Publisert: