Den doble OL-gullvinneren går ikke med på at den forrige sesongen var en nedtur

To gull i OL. Ett av dem på så spektakulært vis at Simen Hegstad Krügers navn vil leve i norsk skihistorie for alltid. Forventningene var skyhøye.

Simen Hegstad Krüger leder an det norske landslaget på rulleski under samlingen i Pyreneene tidligere i høst.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

FONT-ROMEU: Med en slik ballast var det ikke enkelt å gå inn i en ny sesong. Hva kunne toppe to OL-gull? Hvordan skulle han kunne følge opp dette?

Han hadde vært OL-debutant, han hadde aldri tatt mesterskapsmedalje. Han kom fra det ukjente og helt til det øverste trinnet en idrettsutøver kunne nå. Det kunne fort blitt en historie om en stor nedtur.

 • LES OGSÅ: Landslagstreneren tror løpingen kan forlenge Johaugs karriere: – Nødvendig å finne nye ting i hverdagen

Såkalt stang ut

Det ble det. I hvert fall hvis vi VM i Seefeld sist vinter skal være målestokk. Han var ikke helt i form og fikk bare gå den avsluttende femmila. Det ble femteplass.

– Det blir feil å si at det har vært dårlig sesong. Det har det ikke vært. Men samtidig var det litt stang ut. Og når de andre på laget presterer så bra som nå, så ser det litt dårligere ut enn det var, fortalte han Aftenposten da det norske landslaget var på samling i Font-Romeu i Pyreneene tidligere i høst.

Og han har veldig god støtte i de faktiske tallene som viser at det var en langt jevnere skiløper som viste seg frem forrige sesong.

 • Han ble nummer fire i verdenscupen sammenlagt. Sesongen 2017/18 ble han nummer 14.
 • Han ble nummer tre i Tour de Ski sammenlagt. Året før gikk han ikke konkurransen.

– Det er mange som mener at jeg ikke hadde en god sesong. De mener at jeg er en god skiløper som burde gått enda fortere. Men jeg sitter med en følelse om at det gikk ganske bra, sier han.

– Jeg hadde litt stang ut sist sesong, men dårlig var det ikke, sier Simen Hegstad Krüger.

I skyggenes dal

Hans store problem var på mange måter egne lagkamerater. Han har rett og slett havnet i skyggen av andre norske løpere på et landslag med en utrolig suksess denne sesongen. Trener Eirik Myhr Nossum er enig med sin egen løper.

– Det er klart han huskes best for at han tok OL-gull på første forsøk, men jeg er ikke enig i at han hadde en lurvete sesong. Han hadde sin klart beste verdenscupsesong. Uflaks for ham var at hele laget hadde en god sesong, sier treneren med stor suksess.

Til tross for at han selv og treneren snakker om at det var en fin-fin sesong, så drar 26-åringen fra Oslo frem «revansj»-begrepet.

– Jeg skal ikke skru ned forventningene. Jeg har veldig lyst å få det til til vinteren. Jeg er jo litt revansjelysten. Det var mye bra sist vinter, men det var litt stang ut. Jeg har lyst å være det kneppet bedre som gjør at det blir stang inn til vinteren.

Simen Hegstad Krüger under trening på Sognefjellet.

Tour-suksess

Han står foran en sesong uten mesterskap. Med forrige sesongs Tour de Ski relativt friskt i minne, så har han sett seg ut den konkurransen som et stort sesongmål.

– Dersom det er 30 kilometer med skibytte og 15 kilometer fri skal jeg være en å regne med helt i teten, sier han.

Han har gjort noen justeringer i treningsopplegget foran denne sesongen.

– Jeg har skrudd opp mengden litt.

Det kan ha virket allerede. Da verdenseliten møttes til motbakkeløp på rulleski Lysebotn opp under Blink-festivalen, var Krüger påskrudd.

Akkurat den konkurransen var fryktelig tung. Både jeg og Hans Christer Holund (ble nummer 2 her – journ.anm.) er god på denne typen konkurranse. Det handler nok mer om det enn at det er dette som viser at vi er gode til vintere. Det svaret får jo naturligvis ikke før vi konkurrerer på snø.

Publisert:
 1. Simen Hegstad Krüger
 2. Langrenn
 3. OL
 4. Ski
 5. Tour de Ski

Mest lest akkurat nå

 1. Rapport: 10 ganger høy­ere risiko for skader med el­sparke­sykkel

 2. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 3. Fikk positiv korona­test fra halsen, mens alle testene fra nesen var nega­tive

 4. Tre per­soner til lege­vakt etter trafikk­ulykke på fylkes­vei 44

 5. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke

 6. Haaland-uttalelser irriterer Dortmund-leiren: – Skal snakke med ham