Formel 1-topper og superstjernen i full klinsj om rasisme

Lewis Hamilton kalte tidligere Formel 1-sjef Bernie Ecclestone «ignorant og uopplyst» etter en kontroversiell uttalelse. Nå svarer 89-åringen på anklagen.

Publisert: Publisert:

Formel 1-stjernen Lewis Hamilton (t.h.) kaller Bernie Ecclestone (t.v.) for ignorant og uopplyst. Foto: Kamran Jebreili / AP

  • NTB

– I mange tilfeller er svarte mennesker mer rasistiske enn hvite, sa Ecclestone i et intervju med CNN og hisset på seg formel 1-stjernen.

Hamilton kalte uttalelsen kunnskapsløs. Den seksdoble verdensmesteren har også uttrykt misnøye med manglende støtte fra Formel 1 til Black Lives Matter-bevegelsen.

Ecclestone mener Hamilton selv burde gjøre mer.

Les også

Han er Formel 1-historiens eneste svarte fører. Det har Lewis Hamilton fått merke på kroppen.

Les også

Superstjernen beskyldes for å overdrive rasismekampen: – Han skaper et problem som ikke eksisterer

– Lewis kunne starte med å gjøre folk oppmerksomme på at andre enn hvite er ansatt av lag og gis de samme mulighetene, sa Ecclestone til Daily Mail og fortsatte:

– Lewis, du sier at jeg mangler utdannelse. Du er heldig, for om jeg hadde høyere utdannelse ville kanskje ikke Formel 1 vært det den er og gitt deg mulighetene du har.

Hamilton har vært en av de mest fremtredende førerne i Formel 1-kampanjen «Race As One». Briten har presset på for økt mangfold i idretten, der han selv er den eneste fargede føreren.

Hamiltons Mercedes-lag endret før sesongen til et heldekkende sort design i kampen mot rasisme og kjører også i svart antrekk.

Publisert:

Les også

  1. Hamilton slo kraftig tilbake - tok overlegen seier

Mest lest akkurat nå

  1. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

  2. Ren-Naa stakk av med nok en pris: - En kjempeprestasjon,

  3. Bytyqi-forhandlingene: – Tror og håper vi kan bli enige

  4. Nå er «Lykkeland»-innspillingen i gang igjen i Stavanger

  5. Ny klatrepark i Ryfylke til haustferien

  6. Risa-bil begravd i eksplosjon i vindkraftanlegg