Ruben (32) signerte ny kontrakt – har utpekt en 17 år gammel bergenser som sin Brann-arvtaker

Ruben Kristiansen blir i Brann til han er nesten 34 år. I løpet av de neste par sesongene skal han bidra til å lære opp en 17 år gammel bergenser til å ta over.

Publisert: Publisert:

FØLER SEG BRA: – Jeg tenker at jeg er på mitt beste nå. Fjoråret er det beste året jeg har hatt personlig, men jeg har et ønske om å prestere like bra eller bedre i årene som kommer. Foto: Marius Simensen, Bildbyrån

  • Øystein Vik

På sin egen 32-årsdag forlenget Ruben Kristiansen sin Brann-kontrakt med ett år. Det er nå klart at han blir i klubben ut 2021-sesongen.

– Det er her jeg vil være. Jeg er veldig glad i klubben og er stolt over å representere Brann, sier Kristiansen.

Etter en treningsøkt i Vestlandshallen fortalte venstrebacken hvor fornøyd han er med at hans egen fotballfremtid er avklart.

– Jeg føler jeg leverte veldig bra i fjor. Jeg har mål om å levere veldig bra de neste årene, men så er det viktig å tenke på at det kommer opp en gutt ved navn (David) Wolfe som man må ha med i beregningen, sier Kristiansen.

BETRODD MANN: Ruben Kristiansen ble signert av Brann omtrent samtidig som Lars Arne Nilsen tok over som trener. – Ruben er en gjennomtrent 32-åring som er en veldig viktig mann. I fjor hadde han en bra sesong, synes jeg. Da er det fint at vi har ham i to år til. Bare kjekt, sier Lars Arne Nilsen. Foto: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån

– Han kan bli bra

Han har med det utpekt sin mulige arvtaker som venstreback i Brann.

Wolfe er en ukjent spiller for de aller fleste. Sist sommer kom han til Brann fra Bergen Nord, og han spilte ut sesongen på Brann 2. Denne vinteren har Wolfe vært en fast del av Branns A-tropp.

– Jeg vil hjelpe ham det jeg kan på trening. Vi ser potensialet i ham, og jeg mener Wolfe kan bli bra. Da synes jeg det er bra at klubben tenker langsiktig der og ikke gir meg en femårskontrakt, sier Kristiansen.

– Hva er det med Wolfe som gjør at du har så stor tro på ham?

– Han hadde et godt innhopp nå sist mot Djurgården. Jeg har sans for at han tør å by på seg selv. Han kommer opp og dribler. Det liker jeg.

På vei til dusjen på Brann Stadion får Wolfe høre om lovordene fra veteran Kristiansen.

– Det er veldig gøy å høre fra en spiller som Ruben som har stor erfaring. Det gir stor motivasjon at han har tro på meg, sier 17-åringen fra Åsane.

MED FØRSTELAGET: David Wolfe (til venstre for Fredrik Haugen) har trent med Branns førstelag så langt i år. – Det må bety at jeg har gjort noe riktig, sier Wolfe. Foto: Bjørn Erik Larsen

Digger backrollen

På treningsøktene så langt i år, har Brann hatt med seg flere tenåringer. Disse er backen Wolfe, kantspiller Mikal Berg Kvinge (16), spiss Aune Heggebø (18), midtbanespiller Sander Marthinussen (19) og midtstopper Ole Martin Kolskogen (19). I tillegg til Emil Kalsaas (19), som nylig ble lånt ut til Åsane.

– Ruben er den som har tatt best imot folk som meg og Kvinge. Han står veldig sterkt i gruppen, og det at han har gjort, betyr mye, sier Wolfe.

Kristiansen lover å bidra til å utvikle spilleren som kan bli hans egen arvtaker.

– Han får lære de gode tingene jeg har, så får han bli enda bedre.

Det å få tips fra en rutinert spiller er noe som Wolfe setter høyt. Etter en lang karriere i toppfotballen er det både tips og tjuvtriks som kan læres videre.

– Hvordan skal kroppsposisjonen være? Hvordan skal du plassere deg i ulike situasjoner? De eldre spillerne kommer med mange tips som skal gjøre meg bedre. Det er bare gøy å få hjelp av så gode spillere, mener Wolfe.

17-åringens mål for sesongen er å bli et fast medlem av A-stallen i 2020 og at han bare skal trene med Branns seniorlag. Så langt i år har han elsket å være en del av Branns forsvarslinje på trening.

– Venstreback er det jeg vil satse på. Jeg kan være stopper og kant også, men jeg trives best som back, forteller Wolfe og forklarer hvorfor:

– Jeg liker å bidra både fremover og bakover. I moderne fotball er det en veldig spennende rolle.

  • Hør Ballspark-podkasten fra januar med Ruben Kristiansen som gjest:
Publisert:

Les også

  1. Brann jobber med å sikre seg denne mannen. Fire ting gjør overgangen vanskelig.

  2. Soltvedt må forklare seg for styret etter Branns milliontabbe

  3. Sist sesong havnet Brann på 9.-plass. Lars Arne Nilsen mener laget er svekket fra i fjor.

  4. Brann-fans ble møtt med latter etter «gardintabbe». Ser du feilen?

  1. SK Brann