Utvisning, straffedrama og ellevill målfest da Sola tente håp om overlevelse

I en kamp som hadde bortimot alt, inkludert et høljende nedbør, friske vindkast og et drøss av scoringer, var det til slutt Sola som kunne juble.

Publisert: Publisert:

SOLA – VIDAR 4–3

SOLA STADION:

– Det er en ubeskrivelig følelse og helt vanvittig fortjent at vi nå har marginene med oss, sier en lettet matchvinner, Tobias Åsbø til Aftenbladet, like etter oppgjøret.

– Når den siste der går inn så mister jeg det helt, og det tror jeg laget også gjør, legger han til, med et bredt glis.

For det var et mektig jubelbrus som runget utover den regntunge gressmatta på Sola stadion i kveld, da kampleder Are Gabriel Høyland markerte sluttsignalet.

I et høydramatisk oppgjør, hvor premisset før kampen var at gultrøyene måtte vinne for å holde live i håpet om å forbli i divisjonen, var det altså Sola som trakk det lengste strået.

Men det kunne sett så annerledes ut.

Vidar best ut av startblokkene

For etter bare en halvtimes spill ga gjestenes Finn Badou Jor Vidar ledelsen etter et flott forarbeid fra Jacob Jørgensen.

Angriperen truet konstant luftrommet inne i Solas sekstenmeter, og var samtidig en livlig skikkelse når han mottok ball ute på flanken.

Videre var omgangen preget av flere gode sjanser til hvert av lagene, uten at det ble noen flere mål.

Etter sidebyttet, og på en feilvurdering fra vertenes målvakt, Eskil Leinebø, stanget Badou Jor inn 2–0 for rødtrøyene.

– Vi skulle være tette bakover og vanskelige å trenge gjennom, men det lyktes vi ikke med, sier Sola-trener Øyvind Helle Meling til Aftenbladet.

Han var imidlertid fornøyd med reaksjonen spillerne viste utover i oppgjøret:

– Vi hadde en god prat i pausen og ble enige om at vi måtte løse ting på en litt annen måte, sier han.

Finn Badou Jor jubler sammen med Simen Haughom etter at førstnevnte satte inn 0–1 for gjestene.

Straffespark og rødt kort

Kampens store vendepunkt kom da timen var passert, og målsniken Tobias Åsbø ble felt inne i gjestenes sekstenmeter.

Dommeren nølte ikke og pekte på straffemerket, og belønnet samtidig Vidars målvakt, Sondre Svanes Strand med det røde kortet.

En korrekt avgjørelse, skal en tro angrepsspilleren selv:

– Klink rødt kort og klink straffespark. Jeg ligger jo sidelengs idet jeg avslutter, sier han om situasjonen til Aftenbladet.

Straffesparket ekspederte tidligere Stord-spiller, Sindre Klingsheim Høgås på utsøkt vis, og med det var Sola tilbake igjen i kampen.

Knappe tre minutter senere ble 1–2-redusering til 2–2-utligning for Sola:

– Når vi får scoringen rett etter å ha satt straffen, så faller de litt sammen, og vi får full tenning. Så gjelder det å kontrollere den tenningen, smiler Åsbø, som senere skulle bli svært avgjørende.

Kampleder Are Gabriel Høyland kom i fokus etter at han dømte straffe til hjemmelaget, og valgte å vise ut Vidars sisteskanse.

– Fire cupfinaler

Etter at Sola hadde hentet opp resultatet, satte likevel gjestenes Simen Haughom inn 2–3 for Vidar, til skuffelse for de mellom 60 og 70 fremmøtte på stadion.

Men det var likevel enda en twist i oppgjøret.

For skuffelse og frustrasjon ble til eufori og glede for gultrøyene da Åsbø satte inn 3–3, og 4–3 for Sola, med bare minutters mellomrom, og kort tid før kampen var over.

– Det er ubeskrivelig deilig at vi klarer å snu dette oppgjøret, sier tomålsscoreren.

4–3 ble også sluttresultatet, og bringer Sola opp på 21 poeng, to poeng bak Stord, som lørdag spiller hjemmekamp mot Sandnes Ulf 2.

– Nå tar vi en kamp om gangen, og så har vi troen på at det skal være mulig å holde seg i divisjonen, sier Helle Meling.

Angrepsspiller Åsbø, omtaler de fire resterende kampene på følgende vis:

– Det blir enkelt og greit fire cupfinaler.

Kampfakta:

Sola – Vidar 4–3 (0–1)

3. divisjon avdeling 3, 22. serierunde

Sola stadion, rundt 70 tilskuere

Mål: 0–1 Finn Badou Jor (29.), 0–2 Finn Badou Jor (52.), 1–2 Sindre Klingsheim Høgås (64.), 2–2 Markus Svela (66.), 2–3 Simen Haughom (77.), 3–3 Tobias Åsbø (85.), 4–3 Tobias Åsbø (89.)

Dommer: Are Gabriel Høyland, Rosseland BK

Gult kort: -

Rødt kort: Sondre Svanes Strand, Vidar

Lagoppstillinger:

Sola: Eskil Grønstøl Leinebø – Jesper Holta, Elias Rashidizadeh Dale, Erik Kringstad – Adam Oumar Touroupo, Martin Johnsen, Sindre Klingsheim Høgås, Isak Tobias Hamre Asheim (Runar Hansson 79.) Kristian André Knarvik, Tobias Vik Åsbø, Markus Svela (Mats Dahle Valvatne 68.)

Vidar: Sondre Svanes Strand – Øyvind Nilsen, Henrik Breimyr, Vegard Skjørestad, Kjetil Log Rogne, Andreas Breimyr, Sander Remme, Jakob Segadal Hansen (Chris André Formo 68.), Jacob Jørgensen (Adrian Schou-Andreassen 60.) – Finn Badou Jor, Simen Haughom

Publisert: