Norges ishockey­kvinner yppet seg mot Sverige i DnB Arena

Norges kvinnelandslag i ishockey ga Sverige kamp om seieren i den første av to VM-oppkjøringskamper i Stavanger, men måtte se seg slått 4-7.

Norges kvinnelandslag i ishockey yppet seg mot Sverige i VM-oppkjøringskampen onsdag, men tapte 4-7. Her er kaptein Ingrid Morset i duell med Lina Ljungblom i en tidligere kamp mellom lagene.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Ved hjelp av stor effektivitet ledet Norge 4-3 etter to perioder, men Sverige utlignet tidlig i den siste perioden og punkterte kampen med tre mål i de fem siste minuttene. Felizia Wikner-Zienkiewicz ble den store spilleren med tre mål.

Sverige ledet 1-0 etter første periode, men Norge vendte til ledelse med to raske mål tidlig i midtperioden. Først slo Tea Løkke Nyberg inn en retur på volley ved lengste stolpe, så scoret Line Bialik Øien det første av tre norske ledermål.

Madelen Haug Hansen satte inn 3-2 og Øien 4-3, det siste 16 sekunder før slutt i perioden.

Det gikk mindre enn et minutt av siste periode før Sverige var à jour, men Norge holdt 4-4 til det gjensto bare 4.29 minutter. Da scoret svenskene tre raske mål. Svenskene dominerte kampen og vant skuddstatistikken 41-13. I midtperioden scoret Norge fire mål på seks skudd.

Norge forbereder seg til VM på nivå to i Frankrike senere i måneden. Sverige skulle egentlig også vært med der, men fikk plass i elite-VM etter utelukkelsen av Russland. Deres VM avgjøres først i månedsskiftet august-september.

Sverige erstattes ikke i VM for 1. divisjon avdeling A, og Norges motstandere i Angers blir Slovakia, Nederland, Østerrike og Frankrike.

Publisert:
  1. Ishockey
  2. Stavanger
  3. DNB Arena

Mest lest akkurat nå

  1. Nå skal turistene ha luksusopplevelser: – Aldri opplevd maken til pågang

  2. – Nesten alle foreldre velger instinktivt det farligste stedet

  3. Hitecvision milliardsatser på havvind

  4. Prisforskjellene øker videre: Rogalendinger får årets dyreste strøm torsdag

  5. Hyllet av feststemte dansker: – Du må bare nyte øyeblikket

  6. Fra terningkast 1 til 6: Sjekk hvilke retter du bør velge – og hvilke du bør styre unna