Jakob Ingebrigtsen tok sitt 10. EM-gull i duell med brite: – Kult at han prøver seg

Ingen kunne måle seg med Jakob Ingebrigtsen (22) da Lura-gutten satte mesterskapsrekord på 1500 meter i innendørs-EM i Istanbul

Publisert: Publisert:

Torsdag tok han seg komfortabelt til finalen med en tredjeplass i forsøket - og brukte minimalt med krefter.

Fredag parkerte han resten av feltet i tittelforsvaret på 1500 meter - kun britiske Neil Gourley klarte å henge med, men kom seg ikke forbi Lura-gutten i innspurten.

– Det smakte godt. Jeg visste at Gourley var i form og det er kult at han prøver seg. Heldigvis er jeg våken og svarer, sier Ingebrigtsen til NRK.

Med tiden 3:33,95, ny mesterskapsrekord, tok 22-åringen sitt tiende EM-gull som løper.

– Det er veldig kjekt og utrolig kult. Det å kunne forsvare en tittel er gøy, selv om man gjerne husker den første gangen best, sier gullvinneren til NRK.

– Jeg er stolt av dette, og må takke alle som har bidratt. Forloveden min Elisabeth, brødrene Henrik og Filip spesielt, oppsummerer han.

Ingebrigtsen innehar verdensrekorden på 1500 meter innendørs med tiden 3:30,60. Den satte han i Liévin i fjor.

Og fortsatt kan det bli mer jubel for 22-åringen, med finale på 3000 meter allerede søndag.

– Jeg gleder meg til 3000 meteren, så får vi krysse fingrene, sier den ferske europamesteren på 1500 meter innendørs til NRK.

Tidligere på dagen tok Karsten Warholm seg enkelt videre til finalen på 400 meter med tiden 45,43 og en 1.-plass i sin semifinale.

– Det blir bedre og bedre, så den progresjonen kan jeg leve med. Jeg løper så avslappet som jeg kan, så jeg er fornøyd, sier Warholm til NRK om eget løp.

– Det er så solid at jeg klarer ikke å se noen utfordrer egentlig, til et EM-gull. Han er virkelig storfavoritt, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Ulsteinvikeren deltok ikke i det forrige innendørs-EM i 2021, men i 2019 tangerte han europarekorden innendørs, som han deler med Thomas Schönlebe, og sikret seg EM-gullet med tiden 45,05 i Glasgow.

BEHAGELIG: Warholm gjorde det han trengte for å ta seg til finalen på 400 meter. Her fra forsøksheatet.
Publisert: