Northug og svensk skiyndling sammen i TV-show: – Hadde utfordringer med kommunikasjon og lagkjemi

Petter Northug og den svenske langrennsyndlingen Frida Karlsson samarbeider i kamp mot to svenske vintersportslegender på TV-skjermen.

Frida Karlsson og Petter Northug konkurrerer sammen på TV.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det er i TV-programmet «Vem kan slå Anja og Foppa» at Northug og Karlsson dukker opp. De to skal utfordre ishockeylegenden Peter Forsberg og den tidligere stjernealpinisten Anja Pärson i en rekke øvelser.

Programkonseptet er kjent fra norsk TV med Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt i hovedrollene. Nå er det svenskenes tur til å prøve seg.

Northug og Karlsson er blant utfordrerne som skal gi Forsberg og Pärson kamp.

– Petter har alltid vært best på å snakke, så han fikk ta seg av pjattet, sier Karlsson humoristisk til det svenske nyhetsbyrået TT.

Petter Northug under Toppidrettsveka i august i fjor.

Forbilde

Langrennsløperen legger samtidig ikke skjul på at hun i TV-programmet dannet par med en idrettsmann hun alltid har sett opp til. Programmet er allerede spilt inn.

– Han har alltid vært forbildet mitt, så det var stort og mektig at vi fikk utgjøre et lag. Det krevde samarbeid mellom Norge og Sverige. Vi hadde noen utfordringer med kommunikasjon og lagkjemi, men det var gøy å være på samme lag som ham, sier Karlsson.

– Vi var kanskje ikke like synkronisert som Anja og «Foppa», men de hadde jo samkjørt seg fra tidligere. Ingen liker å tape, så det blir lett litt sure miner, tilføyer hun.

– Men dere holdt sammen?

– Ja, vi er venner, sier Karlsson.

Gjennombrudd

20-åringen tok tre medaljer under VM i Seefeld i fjor vinter. I tillegg til gull på stafetten, ble det sølv og bronse på henholdsvis 10 kilometer klassisk og 30 kilometer friteknikk. Det ble hennes internasjonale gjennombrudd.

Petter Northug avsluttet sin innholdsrike langrennskarriere i desember 2018.

Av øvrige svenske idrettskjendiser som skal prøve seg i «Vem kan slå Anja og Foppa», er Ingemar Stenmark, André Myhrer, Emil Jönsson Haag, Anna Jönsson Haag, Isabelle Gulldén og Torgny Mogren.

(©NTB)

Publisert: