Disse stjernene kobles til Solskjærs United

Jobben er i boks. Nå skal Ole Gunnar Solskjær på spillerjakt.

Det er ventet at Ole Gunnar Solskjær får mye penger å handle for til sommeren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

MANCHESTER: Slurv og rot, dårlig kamp, men likevel seier mot Watford var nettopp det Solskjær trengte i sin første kamp som Uniteds nye boss. Men det han fikk se på Old Trafford lørdag ettermiddag, var tydelig nok. Laget mangler det lille ekstra i flere lagdeler.

La oss derfor anta at nordmøringen begynte å kladde på en handleliste allerede lørdag kveld. Hvilken strategi han legger for sine innkjøp, er ikke godt å si.

Daily Mails fotballredaktør, Rob Draper, tror Solskjær vil droppe kampen om å signere de største navnene på fotballhimmelen. Både Draper og en rekke andre fotballkommentatorer tror Solskjær vil søke mot de unge og lovende.

Ole Gunnar Solskjær og assistent Mike Phelan diskuterer seg gjennom kampen mot Watford sist lørdag.

De unge, lovende

Og da står Chelseas Callum Hudson-Odoi (18) høyt på ønskelisten. Han blir regnet som et supertalent og fikk sin debut på det engelske landslaget mot Montenegro i forrige uke. Han har kontrakt med Chelsea til 2020, og klubben sier at de ikke vil selge ham til sommeren. Det kan fort bli en endring på det.

Callum Hudson-Odoi har som 18-åring debutert på det engelske landslaget. Chelsea-spilleren står høyt på handlelisten til Ole Gunnar Solskjær.

Jadon Sancho (19) er et annet stort engelsk fotballtalent som til daglig spiller i Borussia Dortmund. Ifølge de som er tett på Manchester United er dette nok en ung spiller som kan være aktuell.

– Med Anthony Martial på venstrekant, Marcus Rashford i midten og Jadon Sancho på høyrekant vil United ha et angrep som hele Europa vil misunne dem, skriver Tyrone Marshall i Manchester Evening News.

Jadon Sancho kobles til Manchester United.

Midtstopper-trøbbel

Midtforsvaret til Manchester United har vært et problem lenge. José Mourinho brukte mange forskjellige stoppere og Ole Gunnar Solskjær har heller ikke funnet frem til et fast stopperpar som kan spille solid i kamp etter kamp.

Det har vært en rekke navn inne i bildet som aktuelle United-midtstoppere. Ikke minst Tottenhams Toby Alderweireld. Hans kontrakt går ut til sommeren. Samtidig vil ikke en signering av Spurs-stopperen være helt i tråd med en eventuell politikk som går ut på å kjøpe unge store talenter. Alderweireld er 30 år gammel.

Da er kanskje Napoli-spilleren Kalidou Koulibaly (27) mer aktuell.

Napoli-stopper Kalidou Koulibal.
Toby Alderweireld, her i duell med Manchester Uniteds Marcus Rashford.

Herreras fremtid

I tillegg til å kjøpe nytt, må han få de spillerne han trenger, til å bli i klubben.

– Vi kommer uansett ikke til å bruke penger bare for å bruke penger, sa Solskjær før helgen om hvordan han har tenkt å bygge et lag i hans bilde.

Ander Herrera er en spiller som åpenbart er i tankene til Solskjær når han skal bygge videre. Men hans kontrakt går ut til sommeren.

– Du ønsker selvfølgelig å beholde de beste spillerne i klubben. La oss håpe at klubb og spiller kommer til enighet.

Pogbas spanske flørt

Paul Pogba har også blomstret etter at Solskjær tok over. Franskmannen er av dem Solskjær ønsker å bygge laget rundt.

Problemet kan bli å beholde ham. Han har selv flørtet med en overgang til Real Madrid. Ifølge den spanske sportsavisen Marca har Pogbas agent Mino Raiola to ganger vært i telefonkontakt med Real Madrids nye sjef Zinédine Zidane. Raiola er ingen ukjent mann på Old Trafford. Han er også agenten til Zlatan Ibrahimovic.

I tillegg har Juan Mata, som spilte fra start sist lørdag, en kontrakt som går ut til sommeren. Da kan han forlate klubben gratis. Og David de Gea har bare ett år igjen av sin kontrakt.

Men kanskje det største problemet Solskjær har på personalfronten, heter Alexis Sánchez. En spiller med monsterlønn som har liten videresalgsverdi som 30-åring. Ole Gunnar Solskjær må få chileneren til å fungere.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk