Hareide sammenligner Haaland med legende: – Han er et beist

I løpet av en halvtime scoret han, hadde en målgivende pasning og fikk en scoring annullert. Erling Braut Haaland (19) markerte seg nok en gang i verdens gjeveste fotballturnering for klubblag.

Erling Braut Haaland feiret og fleipet sammen med lagkameratene etter seieren.
  • Lars Sørnes
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Genk – Red Bull Salzburg 1–4

Nordmannen har vært ute med skade de siste kampene, og var ikke blant de elleve Salzburg-spillerne som startet bortekampen mot Sander Berge og Genk onsdag kveld.

Men han viste seg raskt frem da han entret Luminus Arena. Han serverte en målgivende pasning og fikk en nettkjenning annullert. Tre minutter før kampslutt scoret han også sitt 8. mål i årets Champions League da han fastsatte sluttresultatet til 1–4.

– Det kunne vært mer også. Jeg fokuserte på at jeg skulle kom inn og gjøre en forskjell, og det synes jeg at jeg klarte, sa Erling Braut Haaland i intervju med TV 2 etter kampen.

Sander Berge spilte hele kampen på Genks midtbane. Haaland har følgende melding til kameraten:

– Han skal få høre det nå!

Mange er naturligvis imponert etter et nytt Haaland-show i Champions League. Én av dem er TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Dette gjorde nok godt for Erling Braut Haaland etter skaden han har slitt med. Han så frisk og fin ut. Og han viser at Champions League er hans lekegrind, sa han i TV-studioet etter kampen.

Les også

Haalands lag kan sende Liverpool ut av Champions League: - Det blir en heftig kamp

Erling Braut Haaland noterte seg for scoring og målgivende onsdag kveld.

Hareide hyller Haaland

Nå venter Liverpool i den siste og avgjørende kampen i gruppespillet.

Danmarks landslagssjef, Åge Hareide, er over seg av begeistring for 19-åringen.

– Det er bare å ta seg av hatten for Haaland og det han gjør. Han minner meg om en ung Odd Iversen i sin måte å bryte gjennom og score mål. Ballen detter ned for han også. Det viser at han er inni en stim som fort kan gjøre ende på Liverpools dager, sa Hareide i Viasport-studioet etter kampen.

Han forteller videre at det skal bli veldig spennende å se Haaland mot Liverpool om to uker.

– Jeg er sikker på at han kommer til å skape problemer der også, sa Hareide.

Åge Hareide sammenligner med Erling Braut Haaland med en ung Odd Iversen.
Les også

Atlético-juvel slo Haaland i kampen om prestisjetung pris

Historisk

Ifølge Twitter-brukeren OptaJoe er Erling Braut Haaland den første tenåringen i historien som scorer mål i fem strake Champions League-kamper:

Sander Berge var naturligvis skuffet etter kampen.

– Dette var ekstremt skuffende. De er for gode for oss. Å tape 4–1 på hjemmebane er rett og slett ikke bra nok, sa han til TV 2.

Han sier dette om den 19 år gamle nordmannen på motstanderlaget:

– Erling er veldig god. Nå har han scoret fire mål mot oss.

Sander Berge jakter Salzburgs Takumi Minamino i oppgjøret onsdag kveld.

Fartsfylt

Det ble en fartsfylt 1.-omgang mellom lagene. Men scoringene kom ikke før mot slutten av omgangen.

I det 43. spilleminutt ga Salzburg-angriperen Patson Daka laget ledelsen 1–0. Den scoringen må Genk-keeper Gaëtan Coucke ta på sin kappe. Han ga en livsfarlig retur på et langskudd, og Daka var våkent frempå.

Bare to minutter senere sto det 0–2 på måltavlen. Etter en fin opprulling hamret Takumi Minamino inn kveldens scoring nummer to med et skudd som gikk langs bakken i motsatt hjørne.

Genk, med Sander Berge på midtbanen, var en skuffelse de første 45 minuttene. Nærmest var Mbwana Samatta, men Salzburgs keeper Carlos Miguel Coronel reddet skuddforsøket fra 12 meters hold mesterlig.

Les også

Stjernespissen skrev historie i Champions League - vippet Haaland ned fra tronen

Haaland-assist

Erling Braut Haaland ble byttet inn i det 62. spilleminuttet. Sju minutter senere var han nest sist på ballen da spisskollega Hee-chan Hwang økte til 0–3. Jærbuen la hardt inn med sin fryktede venstrefot, og Hwang kunne enkelt sette ballen i mål.

Kvarteret før slutt trodde de aller fleste at Haaland kom på scoringslisten. Han skjermet ballen foran en av Genks midtstoppere før han på sikkert vis sendte ballen i nettet. Men scoringen ble annullert.

Mye tyder på at det var en duell tidligere i angrepet som var årsaken.

Les også

Landslagskollegene roser Haaland. Selv mener han det handler om én ting.

Haaland markerte seg igjen for Salzburg.

Haaland-scoring

Genk reduserte til 1–3 fem minutter før slutt ved Mbwana Samatta. Han headet ballen i åpent mål etter en svak retur fra Salzburg-keeper Coronel.

Bare to minutter senere var det igjen duket for Haaland-show. 19-åringen tok med seg ballen fra omtrent midtstreken og forserte fremover. Etter litt kluss ble han spilt fri, og fra åtte meters hold var han bombesikker med venstreslegga.

– Han er iskald når han får muligheten. Det er fort gjort å gå for kraft i slike situasjoner, men det ser så kontrollert ut når han bredsider ballen i mål, sa TV 2s kommentator Petter Myhre.

Flere scoringer ble det ikke, og Red Bull Salzburg-spillerne kunne juble for tre viktige poeng. Ettersom Liverpool og Napoli spilte uavgjort 1–1 på Anfield, har Haaland & Co. fortsatt mulighet til å avansere til sluttspillet. Laget ligger to poeng bak Napoli, og tre bak Liverpool. Det gjenstår én kamp i gruppespillet.

Liverpool er motstander på Red Bull Arena tirsdag 10. desember.

– Det blir en heftig kamp mot verdens beste lag. Vi har gode på hjemmebane, sa Erling Braut Haaland til TV 2.

Les også

Stort intervju: Dette sier Erling Braut Haaland om klubbfremtiden

Ned fra toppscorertronen

Erling Braut Haaland tronet på scoringstoppen i turneringen inntil Robert Lewandowskis målshow tirsdag kveld. Den polske stjernespissen noterte seg for fire scoringer da Bayern München tok sin femte strake seier i gruppespillet. Lewandowski står nå med 10 scoringer i turneringen denne sesongen.

Haaland har scoret i alle Salzburgs fem kamper i Champions League så langt og står med med åtte mål totalt. Den 19-årige spisskometen har til sammen 27 mål på 19 kamper for Salzburg i ulike turneringer denne sesongen.

Erling Braut Haaland scoret hat trick i 1.-omgang mot Genk i det omvendte møtet mellom lagene tidligere i høst. Den gang vant Red Bull Salzburg hele 6–2.

Publisert:
  1. Erling Braut Haaland
  2. Champions League

Mest lest akkurat nå

  1. Mann funnet med stikkskader i Stavanger

  2. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

  3. Mandag morgen går strømprisen til værs

  4. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus

  5. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

  6. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen