Norske unggutter imponerte i Argentina. Etter kampen ville Boca Juniors høre mer om Adam (17)

– Det er en bekreftelse, sier den unge keeperen fra Nesodden.

Er Adam Vik en keeper vi vil høre mer om i fremtiden? Han imponerte i hvert fall Boca Juniors i Argentina.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Nylig kom de unge fotballtalentene fra Toppfotballgymnaset i Bærum hjem fra Sør-Amerika, etter en treningsleir utenom det vanlige. NTG-gjengen spilte tre treningskamper i Argentina, mot juniorlagene til hovedstadsklubbene Vélez Sarsfield, River Plate og Boca Juniors.

De to sistnevntes A-lag møtes i disse dager til et utrolig dobbeltoppgjør i Copa Libertadores-finalen (tilsvarer Mesterligaen i Europa). Et av tidenes Superclásico, som de intense oppgjørene mellom River Plate og Boca Juniors blir kalt.

– Pepret oss

Gjengen fikk oppleve å være i Buenos Aires da de to sistnevnte utspilte første møte i finalen og spilte altså treningskamper mot begge lags juniorer. River Plate ble for sterke og vant 4-3, mens NTG-gjengen holdt Boca Juniors-talentene til 1-1 i deres egen hule.

– Det er kjempebra for disse unge guttene. 1-1 borte mot Boca på deres eget treningsfelt... De pepret oss med sjanser, slår trener Viggo Strømme fast.

I veien for Boca-talentene sto derimot Adam Vik. Den 17 år gamle keeperen fra Nesodden sikret uavgjort for NTG.

– Ting skjedde hvert minutt

– Han sto en kjempekamp. Etter kampen ville Boca-trenerne vite mer om ham. De lurte på hvem han var, sier Strømme.

NTG-gjengen imponerte i Argentina. Her er det Odin Berre som prøver å gjenvinne ball mot et Boca-talent.

Vel hjemme i Norge sier målvakten at han syns det var gøy og han har også fått med seg at noen argentinske øyne ble nysgjerrige.

Les også

Sene scoringer skapte Nations League-drama: – Blir en thriller

– Selvfølgelig er det stort når en så stor klubb vil vite mer om deg. Det syns jeg er kult. Det er en bekreftelse på at jeg holder nivået og at jeg kanskje kan nå langt, sier Vik.

– Personlig er det en av de beste kampene jeg har spilt noensinne. Før vi dro til Argentina visste vi at Boca-kampen kom til å bli tøff og det ble den. Jeg var forberedt på at det nok ville bli nok å holde fingrene i. Det ble det. Ting skjedde hvert minutt, forteller han.

– Ikke så gode taktisk

Å flytte til Argentina er han noe skeptisk til, men:

– Det hadde blitt vanskelig å bo der som 17-åring, uten å kunne noe spansk. Det er langt unna. Men hvis det kommer en mail om en trening, hadde det vært kult, sier Vik med et smil.

NTG-gjengen fikk oppleve at Buenos Aires sto på hodet, da byens to giganter møttes i Copa Libertadores-finalen. Men det var ikke bare interessen for fotball som imponerte. Hele fotballkulturen har inspirert Strømme, som var i det fotballgale landet for 11. gang.

Kanskje er en av disse argentinske spillerne i verdensklasse om åtte år. Eller kanskje er han norsk også...
Les også

Toppklubbene i Norge brukte 20 millioner på agenter i fjor. Brann betalte åtte ulike

– Boca-laget var jevnt gode, godt teknisk og godt skolert. Ikke så gode taktisk, fra et europeisk ståsted, for de gav bort en del rom. Men de er utrolig gode én mot én – begge veier, sier Strømme.

Hvem er den nye Messi?

– Akademiene har god struktur, med kamp hver lørdag. Alle spillerne er tilgjengelige fra halv ni til klokken 13, når de eldste begynner på skolen. Etter frokost er det to og en halv time trening med topp kvalitet i alt de gjør. De har egne fysioterapeuter, psykolog og trener, legger han til.

Boca Juniors er Diego Maradonas tidligere klubb og NTG-elevene fikk besøke anlegget utenfor byen. Der jobber argentinerne med å fostre landets neste Lionel Messi.

– Det klarer de ikke. En ny, sånn spiller kommer ikke igjen, sier Strømme.

Publisert: