Svidde av millioner på «superhelg» i Telenor Arena. Dette var resultatet.

Glissent på tribunene, men fotballtopp mener arrangementet var fantastisk.

Publisert: Publisert:

Det var glissent på tribunen i Telenor Arena i helgen. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

  • Even Hye Tytlandsvik Barka
    Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I helgen ble det spilt full runde i Toppserien i Telenor Arena. Det splitter nye arrangementet hadde fått navnet «Toppserien Superhelg», og hadde en prislapp på mellom to og tre millioner kroner.

Regningen dekkes i stor grad av sponsoren OBOS, men også av Norges Fotballforbund.

Likevel var det én vesentlig ting som manglet på arrangementet som skulle være en fest for norsk kvinnefotball: Publikum.

Søndag formiddag var det nemlig bare 5–600 tilskuere som hadde funnet veien til kampen mellom Vålerenga og Trondheims-Ørn.

Det var også tilfellet for de andre kampene som ble spilt i helgen.

– Vi skulle selvfølgelig ønsket oss mye mer folk på tribunene. Været må nok ta sin del av skylden, men vi hadde heller ikke forventet at vi skulle få fulle tribuner, denne første gangen, sier daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Hege Jørgensen.

Har du fått med deg Jan Åge Fjørtofts kontroversielle Ada Hegerberg-intervju?

Les også

Hegerberg nektet å svare på Fjørtofts VM-spørsmål etter finalen

– Har ikke knekt koden

Lederen erkjenner at det må gjøres en jobb dersom norsk kvinnefotball skal tiltrekke seg flere tilskuere.

– Fra i fjor til i år har publikumstallene gått opp med 30 prosent, men vi har ikke knekt koden ennå. For å gjøre det må det jobbes beinhardt og skapes profiler, og det kan vi heldigvis gjøre mye bedre nå som vi har fått inn mer midler.

Vil ha folk på tribunene: Daglig leder Hege Jørgensen og Serieforeningen for kvinner ønsker flere tilskuere på kamper i Toppserien. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Til tross for sviktende publikumstall, ser det ikke ut til at vi har sett det siste av konseptet Toppserien Superhelg.

– Arrangementet har vært helt fantastisk, og en ordentlig «happening» for spillerne og klubbene våre, sier Jørgensen og fortsetter:

– Samarbeidspartnerne og noen av klubbene ønsker at dette blir en årlig tradisjon. Vi satser på å gjennomføre det til neste år også.

Arrangementet har nemlig også bidratt til å sette kvinnefotballen på dagsordenen, mener Jørgensen.

– Vi har fått syv timers direktesending på NRK, to dager på rad. Det er det vel knapt noen idretter som har fått. I tillegg har vi fått god dekning i lokalavisene rundt omkring, sier hun.

Les også

Alle toppserielagene spiller på samme bane denne runden

NRK-ekspert støtter tiltaket

Tidligere landslagsspiller og NRK-ekspert Lise Klaveness mener at tiltak som helgens fellesrunde er bra for norsk kvinnefotball.

– Publikumsmessig er det glissent, men som forventet, sier Klaveness.

Likevel mener hun ikke at Superhelgen er et unødvendig initiativ.

– Dette er et utrolig viktig arrangement. Det er et krafttak og skaper viktige dialoger mellom forskjellige nettverk. Folk i fotballen møtes jo nesten ikke utenom i kampsammenheng, sier Klaveness.

Tett og jevnt: Trondheims-Ørn gikk seirende ut av møtet med Vålerenga i Telenor Arena søndag. Her er Trondheims-Ørn-spiller Cesilie Andreassen i duell med Vålerengas Marie Dølvik Markussen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Herlovsen etterlyser publikum

VIF-spiss Isabell Herlovsen er en av Norges mest rutinerte fotballspillere og har blant annet spilt over hundre A-landskamper.

Hun skryter av helgens arrangement, og ser gjerne at det blir en tradisjon.

– Jeg skulle ønske at det kom flere tilskuere. Det er jo fint vær, men jeg håper at det som ble levert var så bra at dette gjentar seg og blir lagt til høsten neste år.

Herlovsen håper at tiltak som Superhelgen kan være med på å heve interessen for norsk kvinnefotball.

– Det er dumt at det ikke kommer flere på kamp, men det er slik kvinnefotballen er. Jeg håper at dette kan være med på å heve interessen, og det er definitivt et steg i riktig retning.

Vålerenga har startet sesongen tregt og ligger på syvende plass etter ni spilte kamper. Søndag tapte de 1–0 for Trondheims-Ørn.

– Vi har et ungt lag, men kan ikke skylde på noe. Nå må vi fokusere på å vinne kamper. Vi er for langt nede på tabellen nå, sier hun

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fire nye smittetilfeller i Stavanger

  2. Samferdselsdepartementet går for den røde streken på kartet

  3. – De kaller det tidenes funn i Norge

  4. – En helt fantastisk løsning i disse krisetider

  5. – Minner Trump om at han ikke er diktator

  6. Er god for nesten 3 milli­arder: Sørlendingen har tredoblet formuen

  1. Toppserien