Her tar dronning Bjørgen plass på «Game of Thrones»-inspirert trone

På en spesialstol satt sammen av gamle ski, inntok Marit Bjørgen torsdag scenen med alle sine 15 OL-medaljer for hånden.

Marit Bjørgen er tidenes vinterolympier med 15 medaljer i OL, åtte av dem er gullmedaljer. På en spesialstol satt sammen av masse ski inntok Marit Bjørgen torsdag tronen med alle sine OL-gull. I helgen går hun sitt siste renn når hun stiller til start i Skarverennet. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Hun kom med svært dyrebar og tung last til en fotoseanse med nyhetsbyrået NTB. Alt OL-metallet var med i bagen hennes for historiske bilder.

Stolen, inspirert av TV-serien Game of Thrones, er satt sammen av deler fra 40 skipar. Den hoppet Bjørgen opp i etter hvert.

  • Se flere bildet i vinduet over og lenger ned i saken

– Hvis jeg må plukke bare én av medaljene, må det bli den individuelle sprinten i Vancouver (2010). Det hadde jo buttet litt for meg i noen sesonger, og jeg valgte å endre litt på opplegget. Og egentlig trodde jeg at jeg var ferdig som sprinter, sier Bjørgen til NTB.

– Den husker jeg godt, den dagen. Også fordi treneren min Egil Kristiansen var syk og ikke med på stadion. Da jeg kom i mål og ville dele gleden over gullet med noen, ringte jeg både Egil, Fred Børre (Lundberg) og foreldrene mine uten å få svar. Jeg var utrolig glad for den medaljen.

Les også

Johaug brast i gråt da Bjørgen ble tema

Ringen er sluttet for Marit Bjørgen og hennes OL-karriere som aktiv utøver. Hun er tidenes mestvinnende vinterolympier med 15 medaljer i OL, åtte av dem er gullmedaljer. I helgen går hun sitt siste renn når hun stiller til start i Skarverennet.

Farvel

Åtte gull, fire sølv og tre bronse ble det totalt i OL-sammenheng for langrennsdronningen. Den første, et stafettsølv, kom i Salt Lake City helt tilbake i 2002.

Bjørgen annonserte nylig at hun legger opp i en alder av 38 år. Hennes siste internasjonale mesterskap ble Pyeongchang-OL.

Lørdag går hun Skarverennet. Det gjør også venninnen Therese Johaug (mosjonsklassen).

– I Skarven har jeg alltid hatt forventninger, men det er like brutalt hvert år. Jeg går for å vinne, men kan ikke love seier. Jeg har ikke fått kjent helt på pensjonisttilværelsen ennå, men dette blir mitt siste skirenn, sier Bjørgen.

Les også

Johaug mimret om det siste løpet mot Bjørgen: – Det var litt symbolikk i det

Marit Bjørgen går karrierens siste renn når hun deltar i Skarverennet lørdag.

Tett

Samtidig med hennes fotosession med NTB scanpix holdt Johaug pressekonferanse etter at dopingutestengelsen hennes var over.

Der trillet tårene da forholdet til Bjørgen kom opp.

– Kjempehyggelig å høre. Hun har betydd mye for meg også. Jeg prøvde å støtte henne da hun var ute, men følte innimellom at jeg ikke fikk stilt opp nok for henne, sier Bjørgen.

Til vinteren går VM i Seefeld.

– Der har jeg planer om å være, også for å følge Therese, sier Bjørgen til NTB.

Publisert: