Ruud kan møte Federer i French Open: – Hadde vært en drøm

Casper Ruud (20) møter Ernests Gulbis (30) i første runde av Roland Garros. Kommer han videre, kan han møte verdensstjernen Roger Federer (37) i 3. runde.

PARIS-KLAR: Casper Ruud smiler lurt Holmenkollen tennisklubbs anlegg i Oslo tidligere i år. Fra helgen skal han spille i en av verdens største turneringen, Roland Garros i Paris.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Torsdag kveld ble kampoppsettet i Roland Garros (French Open), en av verdens største tennisturneringen.

Det norske stjerneskuddet Casper Ruud møter den latviske veteranen Ernests Gulbis i første runde. Begge spillerne er useedet i turneringen.

Ruud klatret mandag opp på 63.-plassen på ATP-rankingen, det høyeste han til nå har vært. Gulbis er ranket som nummer 80, men latvieren har mer erfaring fra majorturneringer enn den unge nordmannen. I 2014 kom han seg til semifinalen i Roland Garros etter å ha slått Roger Federer på veien, og på det beste var han ranket som nummer ti i verden.

Caspers far, Christian Ruud, er nå i Paris for å følge sin sønn. Den gamle storspilleren, som på sitt beste var ranket som nummer 39 i verden, er litt usikker på hva slags motstand som venter sønnen.

På sitt beste er Gudnis veldig god, men på en dårlig dag slår han mye feil.

– Det er litt vanskelig å vite hvilken Gudnis som møter opp, sier Christian Ruud.

MULIG HINDER: 37 år gamle Roger Federer er ranket som nummer tre i verden, bak Novak Djokovic og Rafael Nadal.

Kan møte Federer

Hvis Casper Ruud går videre til 2. runde, venter vinneren av italienske Matteo Berrettini (nummer 32 på ATP-rankingen) eller spanske Pablo Andujar (nummer 93). Deretter, i 3. runde, kan han potensielt møte verdensstjernen Roger Federer.

Christian Ruud har merket seg den muligheten, men vil på ingen måte ta den for gitt ennå.

– Å møte Federer i en Grand Slam-turnering hadde vært en liten drøm som gikk i oppfyllelse, men begge skal spille to kamper og vinne dem, sier han.

Tidligere i mai spilte Ruud seg til 3. runde i mastereturneringen i Roma. Der ble det stopp mot argentinske Juan Martin del Potro.

I 2. runde av turneringen, slo han ut den australske tennisrebellen Nick Kyrgios. Det endte med store overskrifter verden rundt, da Ruuds motstander ble diskvalifisert for usportslig oppførsel.

– Kan slå veldig mange

Faren forteller at 20-åringen går inn i Roland Garros med mye selvtillit, etter sterkt spill den siste tiden. Casper Ruud har ifølge Christian økt både bunn- og toppnivået i 2019.

– Casper kan på sitt beste slå veldig mange, men på en medium dag må han passe seg for veldig mange, sier Christian Ruud.

Ruud er allerede sikret 46.000 euro, rundt 450.000 norske kroner, for å spille første runde i Paris. Går han videre til 2. runde, øker premiepengene til rundt 850.000 kroner.

Kampene i 1. runde av Roland Garros spilles fra søndag til tirsdag.

Publisert: