Store summer på spill: Så mye tjener Ruud på å slå verdensstjernen

Enorme premiepenger i Roland Garros.

Casper Ruud er underdog mot Roger Federer.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

PARIS: Fredag rundt kl. 13 møter Casper Ruud tennissportens største stjerne, Roger Federer, i 3. runde av Roland Garros.

Kampen skal spilles på Arena Suzanne-Lenglen foran 10.000 tilskuere. De fleste av disse kommer for å se på den 37 år gamle tennislegenden fra Sveits.

I tillegg til å være den desidert største kampen så langt i karrieren for den norske 20-åringen, står det også om store pengepremier.

Bare ved å kvalifisere seg for 1. runde sikret Casper Ruud seg 46.000 euro. Da talentet fra Snarøya klinte til og slo Matteo Berrettini, ranket som nummer 31 i verden, sikret han seg totalt 143.000 euro i premiepenger. Det tilsvarer nærmere 1,5 millioner norske kroner.

Om Ruud skulle sjokkere og ta seg til 16.-delsfinalen på Federers bekostning fredag, vil det gi mer klingende mynt i kassen. Da vil han være sikret ytterligere én million kroner - og totalt rundt 2,5 millioner kroner.

Ifølge ATP Tour har Ruud totalt spilt inn rundt 2,6 millioner kroner (255.000 euro) i 2019, og 8,8 millioner kroner (857.000 euro) totalt i karrieren.

Til sammenligning har Roger Federer spilt inn over 32 millioner kroner i år, og nærmere 1,3 milliarder kroner totalt i karrieren.

  • Se fakta om premiepenger i Roland Garros i boksen under:

– En trollmann

Fredag morgen trente Casper Ruud på anlegget hvor han senere på dagen skal spille kampen mot Federer.

– Jeg må helt klart bringe ut den beste tennisen jeg har klart noensinne for å ha noe å stille opp med mot ham. 80–90 prosent av tilskuerne kommer til å heie på ham, det er ganske forventet egentlig. Han er en av de største stjernene verden rundt. Det blir nok en ny opplevelse og utfordring, sa Ruud til Aftenposten om kampen mot Federer torsdag.

Les også

Ekspert øyner Ruud-skrell: – Spiller som en av verdens beste

Les også

Her overrasker superstjernen Ruud: – Så du jeg hilste på ham, mamma?

Roger Federer står på motsatt side av nettet til Casper Ruud fredag.

Generalsekretær i Norges Tennisforbund, Alexander Kjær, er klar på hva som venter Ruud.

– Ofte ser man spillere som holder seg på bakre linje og slår mye derfra. Federer kommer til å være mye mer offensiv fra start. Casper er forberedt på at Federer vil komme lenger fremover, noe som gjør at Casper får dårligere tid til å vurdere hva han skal gjøre, sier Kjær.

Han fortsetter:

– Federer er en trollmann med tennisballen. Han kommer til å variere veldig mye mot Casper. Noen harde baller, andre med voldsom skru og helt sikkert endel stoppballer.

Generalsekretær i Norges Tennisforbund, Alexander Kjær.

Mange nordmenn på plass

Det er ventet 10.000 mennesker på en fullsatt stadion, og mange nordmenn er kommet nedover.

De skal samles i et slags utendørs Norway House to timer før kampen, med flagg og faner.

– Jeg vet at mange nordmenn vil se på. Det kan bli en liten klan, sa Ruud selv på pressekonferansen for et par dager siden.

Tor Fredrik Neumann-Berg og Stian Skrefsrud fra Bergen, samt Carsten Markussen fra Nittedal, er blant nordmennene som er på plass i Paris.

OPTIMISTER: Tor Fredrik Neumann-Berg, Stian Skrefsrud og Carsten Markussen.

De sikret seg Casper Ruuds kamp ved å kjøpe billetter til begge hovedarenaene. Etterpå skal de se kampen der Rafael Nadal er i aksjon etter at oppgjøret Ruud mot Federer er over.

– Vi er generelt veldig opptatt av tennis, og dette er tidenes kamp, sier Skrefsrud.

– Men det koster mye, så det blir vann og brød heretter, legger Markussen til.

Kameratene hadde vikinghjelmer på hodet og koste seg på samlingsstedet til de norske supporterne utenfor stadion, men inne på arenaen.

– Vi er optimister, kommer det fra gjengen.

Ruud møter Federer rundt kl. 13 fredag. Kampen går på TV Norge.

Publisert: