Slo Johaug, men er nådeløs i dommen: – Drittsesong

Frida Karlsson overrasket ved å spurtslå Therese Johaug på tremila i Holmenkollen. Likevel er den svenske langrennsyndlingen meget misfornøyd med sesongen.

Publisert: Publisert:

Den svenske langrennsløperen Frida Karlsson er misfornøyd med sesongen som nettopp var. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB-TT

Selv om Holmenkollen-triumfen var Karlssons første verdenscupseier i karrieren, ble ikke sesongen ikke helt som ønsket for 20-åringen.

– Det har vært en drittsesong om man ser helheten, sier hun til Expressen og fortsetter:

– Samtidig har jeg lært mer enn noensinne, og det er kjempemye som jeg tar med meg til kommende sesonger. Og jeg fikk tross alt et gullkorn i Holmenkollen. Det kjentes ut som en skikkelig revansje som jeg virkelig tar med meg inn i treningsåret.

Les også

Johaug irritert etter Kollen-smellen: – Generaltabbe

Frida Karlsson spurtslo Therese Johaug på tremila i Holmenkollen i begynnelsen av mars. Foto: Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Seieren kom takket være en genistrek litt over halvveis på tremila. Da valgte Karlsson i motsetning til Johaug å bytte ski. Det ble avgjørende for svensken.

I desember fikk 20-åringen startnekt som følge av at hun ikke har oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Det resulterte i at hun gikk over én måned uten renn.

– Der og da var det veldig vanskelig. Jeg begynte på bunnen da jeg fikk beskjeden. Deretter jobbet jeg meg opp, knyttet neven og valgte å se på det som noe jeg kunne ta lærdom av – en opplevelse jeg tror kan være veldig viktig for meg i fremtiden, sier hun.

Svensken slo for alvor igjennom i Seefeld-VM i fjor. Der tok hun tre medaljer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To nye tilfeller av koronasmitte i Sandnes

  2. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

  3. Nordmenn på reise fikk karantene-sms

  4. To til sykehus etter at Secret Service skjøt mann utenfor Det hvite hus

  5. 80 syklister og elsparkesyklister bøtelagt i Oslo

  6. Farsund-ordfører ber innbyggerne unngå Oslo-tur

  1. Frida Karlsson
  2. Therese Johaug