Stjernetreff kan ha ødelagt Liverpools gulldrøm

Lenge slet Manchester City, men et mål fra drømmenes verden sørget for at de nå har en hånd på den store pokalen.

Nede i denne haugen ligger en lykkelig Vincent Kompany etter å ha gitt Manchester City den seieren som de trengte for å kanskje vinne ligagullet.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Manchester City – Leicester 1–0

Leicester hadde sine muligheter tidlig i kampen. Men Manchester City er et lag som mener at de aldri kan tape. De har ferdighetene til å være tålmodig og blir ikke nervøse dersom det ikke blir uttelling i mål umiddelbart. De vet at det kommer til å skje.

Men mot Leicester så det lenge ut som om det ikke skulle skje. De presset, og de presset. De hadde ballen og Leicester forsøkte å danne en menneskelig mur av mørkeblå.

Kompanys kunststykke

Det var gått 69 minutter. Grafikken oppe i venstre hjørne av TV-skjermer slo fast at det fortsatt var 0–0. Kunne det være slik at de var i ferd med å invitere Liverpool til å stikke av med ligatittelen?

Nei? svarte Vincent Kompany kontant.

Da ingenting annet virket slo midtstopperen, legenden og veteranen til. Han fikk ballen midt på Leicesters banehalvdel, førte frem et par steg, så et par steg til. 25 meter fra mål bestemte han seg. Han strakk vristen traff ballen nådeløst, og ballen dro av gårde. Mot mål. Mot vinkelen. Rett i vinkelen.

Vincent Kompany jubler etter praktscoringen.

Kasper Schmeichel lå i full strekk, men ballen var langt utenfor rekkevidde. Et mål så vakkert at det kan forsvare en ligatittel nesten alene.

Kompany hadde scoret sitt første City-mål fra utsiden av 16-meteren. Kanskje det aller viktigste han har scoret noen gang.

– En mann for de store anledninger, slo Brede Hangeland i TV 2-studio fast.

Yppet seg

Hjemmelaget fortsatte å dominere, men Leicester var aldri helt ufarlige på kontringer.

Mens Manchester City og et fullsatt Etihad Stadium jublet uten hemninger, konstaterte de røde borte i veien, Liverpool altså, at de må ha hjelp dersom det skal bli ligagull.

Før den siste kampen er det Manchester City som har overtaket. Et overtak på ett eneste poeng, men et overtak som er godt som gull.

Les også

Sterling ble utskjelt og kalt pengegrisk. Nå er han en av de viktigste politiske stemmene i fotballen.

Brighton igjen

Det er Brighton som er de eneste som kan sørge for Liverpool første seriemesterskap på 29 år. Et Brighton-lag som søndag sørget for å ødelegge Arsenals ambisjoner om Champions League neste sesong. Nå kan de ødelegge gulldrømmen til de blå fra Manchester.

Dersom Liverpool vinner sin hjemmekamp mot Wolverhampton og Brighton tar to (eller tre) poeng fra City så er Liverpool mestere.

Spenningen varer til siste serierunde med andre ord.

Publisert:
 1. Manchester City
 2. Leicester City FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 2. Det går ikkje så bra med Knut (42) på Mallorca

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. Marcus (8) er koronasmittet. Det var ikke åpenbart for noen. Så ble det for første gang masse­testing på skolen

 5. SV krever kontantstøtte for å hjelpe folk med strømregningen

 6. 8 myter om koronavaksinen