Deila føler presset fra en hel nasjon: - Dette blir viktig

I dag starter Celtic på «Operasjon Champions League».

I kveld starter Ronny Deila og Celtics vei mot gruppespillet i Champions League. Første hinder er Stjarnan fra Island.
  • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hele Skottland forventer en enkel seier til Celtic når de tar imot Stjarnan i kvalifisering til Champions League i kveld. Men etter ett år i Skottlands største klubb, bør det ha blitt en vanesak for Ronny Deila.

— Vi er store favoritter mot dem. Vi har spilt mange slike kamper før, så vi vet hva som kommer til å bli viktig, sa Deila på pressekonferansen i forkant av kampen, ifølge Daily Mail.

Les også

Deila ladet opp til Champions League-kvalik med seier over David Moyes

Deila startet sin tid i Celtic med Champions League-kvalifisering i fjor. Som i år, møtte Celtic de islandske seriemesterne i sin første runder (RK Reykjavik, jour.anm.) og gikk greit videre.

Men i de neste kampene, ble det verre. Først tapte de 1-6 sammenlagt for Henning Bergs Legia Warsawa, men gikk allikevel videre etter at Legia ble diskvalifisert for å ha brukt en spiller ulovlig.

I neste runde ble det nok et tap, denne gang mot NK Maribor.

Tøffe mål

Da Deila kom til Celtic i fjor, var klubbens mål å ta den hjemlige trippelen (serie, cup og ligacup, jour.anm.) og kvalifisere seg til Champions League. De nådde to av dem. I år er målene de samme.

— Vi vil kvalifisere oss til Champions League og vinne alt i Skottland. Vi vil utvikle kulturen og spillerne, individuelt og som lag, så vi kan spille underholdende fotball. Det er tøffe mål, men man må sette seg tøffe mål i en fantastisk klubb, sier Deila ifølge The Guardian.

Celtic-treneren mener at seier i ligaen er det viktigste målet, men akkurat nå ligger alt fokuset på de kommende kvalifiseringskampene i Europa.

— Gruppespillet er et steg videre. Det er det første målet. Kommer vi oss dit, kan vi snakke om de neste stegene. Men akkurat nå handler alt om kvalifiseringen og komme oss til gruppespillet.

Bedre forberedt

Og i år har mener Deila han og laget har bedre forutsetninger for å nå målet om spill i Europas gjeveste turnering. Først og fremst fordi han har ett år bak seg i Celtic.

— Dette er helt annerledes. Det var mange nye ting for meg i fjor. Og det samme for spillerne. Nå er vi en mye mer etablert gruppe og vi er mye bedre forberedt, slår han fast.

Og denne sesongen har Deila fått den sesongoppkjøringen han ønsket. I fjor hadde Celtic en hektisk forsesongsturné gjennom Europa, og besøkte land som Østerrike, Tyskland, Finland og Spania. Noe den norske treneren ikke var spesielt glad for. I år har han fått lagt sitt eget opplegg, og laget har knapt vært utenfor Glasgow.

— Det har fungert akkurat slik jeg håpet. Jeg kan ikke se noe vi burde gjort annerledes, sier Deila om oppkjøringen. Og før årets første offisielle kamp, har han et så godt som skadefritt lag.

Kun Kris Commons mangler når Deila skal ta ut elleveren mot Stjarnan.

— Jeg er bare glad for å komme i gang og spille noen kamper, sier nordmannen før kveldens kamp.

Publisert: