Barcelona i ryggen på Real Madrid

Lionel Messi leverte enda et vakkert frispark da Barcelona slo Athletic Bilbao 3–0 lørdag og tok seg opp i ryggen på serieleder Real Madrid.

Lionel Messi i duell med Aymeric Laporte i Barcelonas 3-0-seier over Athletic Bilbao.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Real Madrid har riktig nok to kamper mindre spilt. En av dem skulle vært avviklet søndag, borte mot Celta, men etter mye frem og tilbake bekreftet ligaen lørdag kveld at kampen er utsatt.

Balaidos stadion i Vigo ble nemlig skadet i stormen nylig, og lokale myndigheter mener at det vil være utrygt å avvikle fotballkamp der søndag.

Barcelona nyttet sjansen til å legge press på serielederen med en overbevisende forestilling på Camp Nou. Gjestene var imidlertid med på å gjøre kampen severdig og satte Barcelona-forsvaret på store prøver.

Les også

Real Madrid økte forspranget da Barcelona snublet

Grep sjansen

Luis Suárez fikk hvile seg på benken lørdag. Dermed fikk Paco Alcácer en etterlengtet sjanse til å vise seg frem, og han scoret sitt første seriemål siden han ble hentet fra Valencia for 30 millioner euro i august.

– Flere spillere som ikke har fått mange minutter, grep sjansen i dag og viste hva de kan, sa trener Luis Enrique.

– Vi var i stand til å gi noen spillere hvile. Uten det vil det være umulig å være 100 prosent med vårt tette kampprogram. Tross dette ble det tre viktige poeng.

Athletic Bilbao burde ha tatt ledelsen det første kvarteret. Marc-Andre ter Stegen slo et skudd fra Raul Garcia i stolpen, og Inaki Willians nikket utenfor fra helt fri posisjon.

Les også

Messi og Suarez sørget for Barcelona-seier

Frispark igjen

I stedet var det Alcacer som roet hjemmefansens nerver da han scoret på pasning fra Neymar i det 18. minutt. Fem minutter før pause scoret Messi på frispark igjen, som han gjorde i begge klubbenes møter i cupens åttedelsfinale i januar.

Det var argentinerens 31. mål på 30 kamper denne sesongen, men Gorka Iraizoz burde nok stoppet skuddet fra spiss vinkel.

Messi fikk hvile den siste snaue halvtimen, og i hans fravær var det Aleix Vidal som fullførte verket med Barcelonas 100. mål for sesongen uansett turnering.

Les også

Kappet hodet av Messi-statue

Torres-dobbel

Atlético Madrid strammet grepet om 4.-plassen som gir mesterligaspill med 2–0 over Leganes med to mål fra Fernando Torres. Torres skaffet straffesparket Antoine Griezmann misset (hans femte miss på syv straffer for Atlético), men Torres satte inn returen.

Det var hans første seriemål siden september, men Torres ville ikke vente lenge på det neste, som kom tidlig i annen omgang.

Real Madrid har allerede en hengekamp som følge av sin deltagelse i klubb-VM før jul, og plukket opp en til da søndagskampen mot Celta ble utsatt.

Publisert:
 1. Barcelona
 2. Lionel Messi
 3. La Liga
 4. Real Madrid CF

Mest lest akkurat nå

 1. FHI: Risikoen for syke­hus­innleggelse med omi­kron er 2 promille

 2. Satser på nytt daglig­vare­kon­sept i Stavanger: – Tror det kom­mer til å bli veldig popu­lært

 3. Kritisk til planer om stor avlast­nings­bolig på Madla: – Jeg kom­mer aldri til å sende Vegard dit

 4. La ned blom­ster og lys etter døds­ulykken i Stav­anger

 5. Gjorde rystende funn på havets bunn: – Et kjent miljøproblem

 6. Amund Harboe hadde en av hovedrollene i «Lykkeland», så for­svant han brått: – Jeg angrer ikke