«AaFK må ikke la tribunesliterne få bestemme hva som skal skje»

Sunnmørspostens Helge Skuseth ber Aalesund om å ikke forhaste seg i trenerjakten.

HVA NÅ?: Reidar Mjelde (midten) presenterte Harald Aabrekk og Trond Fredriksen som AaFKs nye trenerduo for noen måneder siden. Det gikk skeis. Hvor lenge sitter Trond og Karl Oskar Fjørtoft?
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Når de sportslige resultatene er gode, blir folk begeistret. Og de første kampene til AaFK under den nye trenerduoen Trond Fredriksen og Karl Oskar Fjørtoft har vært såpass lovende at patriotene har fått igjen troa.

Og da mener mange at de nye kostene skal få feie så lenge de vil, og krever også at AaFK gir Trond og Karl Oskar kontrakt minst ut året.

Og når også sentrale spillere uttrykker seg heftig og begeistret, blir presset stort på AaFKs styre og stell. «Gi trenerne langtidskontrakt, i hvert fall ut året» er kravet Reidar Mjelde og Henrik Hoff med flere nå må forholde seg til.

Les også

Grytebust: - La Trond og Karl Oskar få lede laget ut året

Men slike beslutninger må være tatt på et rasjonelt grunnlag, ikke i begeistringens rus. Det er ingen tvil om at AaFKs nye trenerteam har trykket på de rette knappene så langt, og at de har fått med seg spillerne på den dugnaden som MÅTTE til om ikke AaFK skulle være saget av eliteserie-greina før Slinningsbålet blir tent.

Ferskvare

Men suksess er ferskvare. Og det kan være helt greit av AaFKs styre å gi trenerne fram til sommeren med å vise at de duger også over tid. Fortsetter AaFK med å plukke poeng jevnt og trutt i resten av mai og i juni måned, er det ingen grunn til å komme inn med en ny trenerløsning i år. Men dersom oppturen er et blaff, vil også arbeidsvilkårene til Trond og Karl Oskar bli tøffere etter hvert.

Sunnmørspostens Helge Skuseth kommenterer om trenerjakten.

AaFK må ikke la tribunesliterne få bestemme hva som skal skje – og når. Men spillerne er det selvsagt verdt å lytte til. Dette ble neglisjert da Harald Aabrekk ble ansatt. Stemningen i spillerstallen var ytterst lunken til å ansette en kar som spillerne hadde sett i kulissene de siste årene, da som såkalt «speider». Men Kjell Tennfjord fikk viljen sin, noe av det siste han gjorde som AaFK-leder var å kjøre fram sin gamle kompis og nabo i Bergen som AaFKs nye trener. Riktignok trakk Tennfjord seg ut av den endelige beslutningsprosessen i sluttfasen, men det var etter at han, Henrik Hoff og Reidar Mjelde hadde konkludert med at Harald Aabrekk var den beste kandidaten.

Les også

Fredriksen våkner midt på natta og tenker på Aalesund

Hvem andre?

Den beste kandidaten – av hvem? Offentligheten har aldri fått vite hvilke andre trenere AaFK virkelig vurderte sterkt. Jaktet de på småfisk, eller var storfisker som Bob Bradley også med i vurderingen? Vi vet ikke, men uansett så gikk det skeis med valget. Sikkert av ulike årsaker, men når spillerne ikke har troa på sjefen sin er alle premisser lagt for dårlige resultater.

Derfor må AaFK-ledelsen nå lytte til de aktive, men ikke betingelsesløst. AaFK må ikke bli en spillerstyrt klubb, spillerne er her kun i kort tid og tenker egoistisk. AaFK må også se på de lange linjer, hvem er rett person til å lede vårt A-lag de neste årene?

Og kanskje er en intern løsning god for alle parter. Det vet vi ikke etter at Trond og Karl Oskar har ledet laget kun i en måned. Men de sitter med gode kort på handa.

Les også

 1. Fortsatt ikke enighet om Aabrekks kompensasjon

 2. «AaFK må få skikk på forsvaret – og det må skje raskt»

 3. Elendig forsvarsspill senket Aalesund

Publisert:
 1. Fotball
 2. Kommentar
 3. Helge Skuseth
 4. Aalesunds FK

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 3. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

 4. Borgli blir sirkusdirektør

 5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

 6. Carmen fra Bryne var 14 år da en ukjent kvinne prikket henne på skulderen