Norsk Arsenal-supporter dømt til ett års fengsel for vold

En kommentar om at Liverpool beviselig var bedre enn Arsenal, førte til blind vold fra en 23 år gammel mann i Stavanger sentrum.

ILLUSTRASJONSFOTO
 • Stein Halvor Jupskås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Han er nå dømt til ett års fengsel for å ha slått til en annen ung mann utenfor utestedet Backstage i Stavanger en natt i mars i år.

Både fornærmede og mannen som slo hadde tidligere på kvelden sett kampen Liverpool-Sunderland, en kamp Liverpool for øvrig vant 2-1. De hadde sett kampen på hver sin plass, og skal ikke ha kjent hverandre før de ble stående og diskutere fotball i gata utenfor Backstage. Med i samtalen var et par karer til og to unge kvinner, iført Liverpool-drakter.

Alle vitnene har forklart at det var gemyttlig stemning under samtalen.

Etterhvert dreide samtalen seg om Liverpool var bedre enn Arsenal. Da sa fornærmede noe i retning av at Liverpool beviselig var bedre enn Arsenal fordi laget lå høyere på Premier League-tabellen.

Dermed smalt det, uten noen som helst videre foranledning. 23-åringen slo til fornærmede i ansiktet med knyttet hånd slik at mannen gikk i bakken og lå bevisstløs i en halvtime. På sykehuset ble det påvist flere bruddskader i ansiktet, skader som måtte opereres. Han fikk blant annet bruddskader rundt det ene øyet og nesen. Han fikk også påført et hull i netthinnen på øyet, og var sykemeldt i lang tid etter overfallet. Det er usikkert om han noen gang vil bli helt restituert etter skadene.

Stavanger tingrett påpeker i sin dom at dette er et tilfelle av blind og uprovosert vold. Fornærmedes uttalelse om de to fotballagenes tabellplassering er åpenbart et utsagn som ligger innenfor det man må tåle, skriver retten.

Handlingen var ubegrunnet, uforståelig, uprovosert og tiltalte utviste en råskap som må gjenspeiles i straffeutmålingen, heter det i dommen. Straffen på ett år er en måned strengere enn aktors påstand. I tillegg til fengselsstraffen er 23-åringen dømt til å betale fornærmede drøyt 93.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Både fornærmede og 23-åringen var beruset da slaget falt. 23-åringen var så full at han ikke engang husket å ha beveget seg fra Cementen og over til Skagenkaien.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Sunderland AFC
 5. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Liverpool64201541114
2Manchester City64111211113
3Chelsea64111221013
4Manchester United6411135813
5Everton6411127513
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. På bursdagen sin fikk Camilla Finnesand en telefon: «Du må komme inn på sykehuset»

 2. Tannlegeinngrep var hevn fra svigerfamilie, mener fornærmet kvinne

 3. Silje trudde ho var gravid med sitt fjerde barn då smertene kom. Ein blodprøve gav svar.

 4. Ekspertene har sett på hvor sunne vegetarburgere egentlig er

 5. Amerikanere frarådes å reise til Norge

 6. Drapsforsøket i Sandnes: Siktede har tidligere truet sin kone på livet