Tromsø-treneren: - Vi ønsker å stabilisere oss i Tippeligaen

Tromsø kjempet seg tappert til ett poeng etter Molde fikk en tidlig ledelse. Treneren skryter av moralen i laget, og har satt klare mål for sesongen.

Publisert: Publisert:

Tromsø-trener Bård Flovik hadde størst grunn til å være fornøyd etter møtet med Ole Gunar Solskjær og Molde. Foto: NTB Scanpix

  • Ørjan Handal Dimmestøl
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

AKER STADION: Tromsø fikk en beintøff start mot medaljekandidaten Molde.

Hjemmelaget scoret etter 34 sekunder på Aker Stadion. Fredrik Aursnes fikk banket ballen i mål fra fem meter. Det så ut som starten på et mareritt, men Gutan kjempet seg tilbake og fikk uttelling halvveis i andre omgang. Det sørget for en god start på sesongen for nedrykkstippede Tromsø.

Les også

Solskjær om drømmestarten: - Det verste som kunne skje

Vil begeistre

— Vi ønsker å stabilisere oss i Tippeligaen denne sesongen. Forrige sesong endte vi med 29 poeng. Denne sesongen går vi for 40 pluss. Da må vi jevnt og trutt plukke poeng samtidig som vi begeistrer hjemmepublikummet, forklarer Tromsø-trener Bård Flovik.

Tippeligaens nordligste lag var ikke i Molde for å begeistre derimot. Med en klar taktikk lå de dypt og kontret på hjemmelaget. Tromsø har ikke en god historie på bortebane og det ville de gjøre noe med.

— Vi kan ikke forvente å presse og ta styringen her. Molde er et godt lag, en klar gullfavoritt, og vi må ta hensyn til det, forklarer Flovik

Treneren oppsummerer kampen som en tøff kamp. Laget var godt organisert og han skryter av forsvarsjobben.

— Jeg er glad for stopperparet mitt. Vi viser en god miks med gode angrep og solid forsvarsspill. De første to-tre sjansene Molde skapte var vi utrygge, men spillerne ristet det av seg. Vi vokste inn i kampen.

Les også

Sto på Solskjærs blokk før han endte i Tromsø

Vil til EM

Målet til Tromsø kom fra nysigneringen Aron Sigurdarson. Han tok med seg ballen inn i boksen og banket til fra skrå vinkel. Ballen gikk inn i lengste hjørnet og utligningen i boks. Det smakte godt for en spiller med store ambisjoner for sommerens EM. Han har vært i god form og scoret to mot Brann i forrige treningskamp.

— Når sesongen var over på Island tok jeg meg en måned fri. Det er veldig viktig med en god sesong for å komme med til EM. Det er mitt første år som proff og jeg vil spille bra for Tromsø, forteller målscoreren.

Les også

Eidur debuterte med 4 på børsen. Er du enig?

— Lite press

Tromsø er av flere eksperter tippet på nedre del av tabell. Mange tror de vil rykke ned. For Sigurdarson er det midt i blinken.

— Det er helt greit. Da blir det ikke noe press på oss. Sesongen er lang og vi skal vise hva vi kan.

Neste kamp for Tromsø er på Alfheim. De tar i mot Start på Alfheim 18. mars kl 19.00.

Publisert:

Les også

  1. «Den nye helten som kan skaffe mange TIL-millioner»

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt66002461818
2Molde6510167916
3Kristiansund6240159610
4Brann6312910-110
5Strømsgodset62319909
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Tromsø IL