Nå er Nyland endelig førstevalget i Ingolstadt

Ørjan Håskjold Nyland (25) har fått lovnader om at han skal satses på til neste sesong.

NYBAKT PAPPA: Ørjan Håskjold Nyland sammen med sønnen Oliver (3) på Daniel Berg Hestads testimonial. Forrige mandag fikk han sin andre sønn, da Oliver ble storebror til lille Jonah.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

MOLDE : Den tidligere MFK-keeperen måtte finne seg i å bli plassert på benken i de fleste kampene til Ingolstadt i sin første sesong i den tyske klubben. Voldingen fikk seks kamper i Bundesliga, mens østerrikeren Ramazan Özcan sto resten av kampene.

Özcan har nå skiftet klubb, og dermed er det Nyland som blir Ingolstadts nye førstevalg – ett år etter at han kom til klubben fra MFK.

– Ja, det har de i klubben sagt. Så nå er det bare å vise seg fram og gripe sjansen. Jeg ser fram til å bli førstekeeper, sier Nyland til Romsdals Budstikke.

Viktig for landslagsplassen

25-åringen fikk seg imidlertid en ny konkurrent da den danske målvakta Martin Hansen ble klar for klubben i forrige uke. Den konkurransen tar Nyland med knusende ro.

– Det er greit med konkurranse. Men han skal få varme benken, slik jeg har gjort denne sesongen, sier han selvsikkert.

Konkurransen på det norske landslaget har også tilspisset seg den siste tida, etter at både André Hansen og Rune Almenning Jarstein har levert gode prestasjoner for henholdsvis Rosenborg og Hertha Berlin. Derfor kunne ikke Nyland få enda en sesong med mye benkesliting.

– Det er veldig viktig at jeg nå får spille om jeg skal beholde landslagsplassen. Man er nødt til å spille på klubblaget for å få spilletid på landslaget, sier Nyland.

– Daniel er den største

Lørdag var han tilbake i Molde, og voktet buret for Daniel Berg Hestads all star-lag i én omgang. Den solide sisteskansen mener det er en ære å bli invitert til testimonialkampen, og koste seg med å være tilbake i byen hvor han tilbrakte to og et halvt år som MFK-spiller.

– Det var veldig kjekt å få være med i Daniel sin siste kamp, og fint å være tilbake i byen. Det var stort å hedre Daniel. Han er en legende i klubben her, sier Nyland.

Han var som mange andre full av lovord for legenden som takket av.

– Daniel er enkelt og greit forbildet, lederen og kapteinen. Han har vært helt unik i alle faser i tida jeg var i Molde, og det er en jeg har lært veldig mye av. Jeg vil alltid være stolt av den tida vi hadde sammen. Vi har hatt det veldig godt i de åra jeg var her, og vi fikk vinne ting også. Det gjorde det ekstra godt. Man skal ikke bli historieløs, men 900 kamper i én klubb er det vel ingen som kommer til å klare igjen. Han er definitivt den største for meg, forteller Nyland.

Publisert: