Skål! Brann er ett poeng fra medaljeplass

Steffen Lie Skålevik kunne feire scoring minutter etter å ha kommet fra benken.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BRANN STADION: Brann går inn i sommerpausen bare ett poeng bak Molde på 3. plass. Her er vår oppsummering av Stadion-seieren mot Haugesund.

Få alle rekasjoner fra kampen i vår direktesending

14. minutt: Kristoffer Barmen (22) er ikke gamle karen, men kampen mot Haugesund var faktisk hans 100. for Branns A-lag. Midtbanemannen har ikke alltid vært den mest populære hos alle på Stadion-tribunene, men Barmen nyter tillit under sin tredje hovedtrener på rad. Det er ikke først og fremst på grunn av scoringsegenskapene, men etter 14 minutter var han nær å nette. Ruben Kristiansen slo inn fra en litt uventet posisjon, et godt stykke fra dødlinjen, og Barmen var god som greide å få hodet på ballen. Den sendte han videre mot mål med en kjapp stuss, men dessverre for 100-kampersjubilanten endte avslutningen utenfor.

46. minutt: Lars Arne Nilsen har gjennom hele sin regjeringstid på Brann Stadion vist at han kan endre et kampbilde ved å ta i bruk en eller flere av spillerne som sitter på benken. Etter en knusktørr førsteomgang så strilen det de 11.000 på tribunen også hadde sett – her må noe skje. Etter pause ble Erik Huseklepp og Fredrik Haugen ofret til fordel for Kasper Skaanes og Steffen Lie Skålevik. Ingen av de to førstnevnte spilte spesielt dårlig, men byttene viste seg å slå heldig ut for treneren. I starten av annen omgang viste nemlig Brann seg fra en helt annen side.

DRØMMESTART: Steffen Lie Skålevik scoret 1-0-målet for Brann etter bare fem minutter på banen. Da ble han så glad som dette.

50. minutt: For kun fem minutter inn i den annenomgangen viste krepsfisker Skålevik hvorfor treneren ville ha han på banen. Først viste Amin Nouri ypperlig backspill da han forserte sin mann på høyresiden, før han slo hardt inn foran mål. Innlegget passerte de fleste gjennom feltet – inkludert Haugesund-keeper Helge Sandvik. Men på bakerste stolpe hadde Skålevik sneket seg inn fra sin venstrekant. 23-åringen fra Sotra hadde en svært enkel oppgave med å bredside ballen i mål like foran Store Stå. Avslutningen var fin, men det var mest av alt en herlig assist signert Nouri.

Steffen Lie Skålevik (midten) tiljubles etter matchvinnerscoringen mot Haugesund.

90. minutt: I strålende solskinn endte vårsesongen med 1-0-seier. Og merk deg setningen som kommer nå: Sportsklubben har ikke fått et mål i fleisen på Stadion hele sesongen. Det er en oppsiktsvekkende klubbrekord for et nyopprykket lag. Etter 13 serierunder er Brann ett fattig poeng fra medaljeplass, dermed også bare ett poeng fra en sjanse til å spille europacup. De aller færreste drømte om noe slikt for tre måneder siden. Men det er bare å konstatere at Lars Arne Nilsen har skapt et lag som vet å vinne fotballkamper — også på Norges høyeste nivå. Det er ikke nødvendigvis gøy å sepå, men seirer er gøy. Uansett. God sommer, Brann - ferien er vel fortjent!

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk