Zlatans PSG-avskjed: Ble hyllet, satte scoringsrekord og forlot banen som en legende

Zlatan takket for seg med stil foran hjemmefansen.

HYLLET: Zlatan Ibrahimovic forlot gresset på Parc des Princes sammen med sine to sønner.
 • Marthe Ihle
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Paris Saint-Germain — Nantes 4-0:

Lørdag kveld ble den siste serierunde i den franske ligaen spilt. Samtidig tok Zlatan Ibrahimovic, som har vært ligaens aller største ikon de siste årene, farvel med PSGs hjemmefans.

Ibrahimovic har nemlig vært klar på at han skal forlate Paris-klubben etter sesongen, men neste stoppested er uvisst. Fredag bekreftet Ibrahimovic at kveldens kamp blir hans siste på Parc des Princes. Med disse ordene, i kjent arrogant stil:

— Jeg kom som en konge og drar som en legende.

Zlatan har allerede sikret seg legendestatus i Frankrike, og sørget selvfølgelig for å avslutte med stil på Parc des Princes. Svensken noterte seg for to scoringer, og forlot banen sammen med sine to sønner - oppkledd i drakter med ordene "king" og "legend" på ryggen. Samtidig ble "Du gamla, du fria" spilt over høyttaleranlegget.

Scoret med brystkassa

Først - i det tiende minutt - reiste hele stadion seg til en hyllest for den svenske superspissen. Minutter senere svarte han med å sende PSG i føringen - med brystkassa.

Det var hans 38. ligascoring for sesongen - ny ligarekord. Det var i tillegg hans 48. scoring totalt i alle turneringer.

Senere la Lucas Moura på til 2-0, før Marqunhos snappet returen på et Ibrahimovic-frispark og sørget for 3-0. På bursdagen sin.

Kampen ble en sjansefest uten like, og Ibrahimovic var nære ved å sette ballen i nettet ved flere anledninger. Det gjorde han også, to ganger til:

Først ved å heade ballen i nettet, men scoringen ble da anullert for offside. Bare sekunder senere svarte Zlatan med å legge på til 4-0 for hjemmelaget.

TAKKER FOR SEG: Zlatan Ibrahimovic spilte sin siste kamp på Parc des Princes lørdag. Zlatans aller siste PSG-kamp er neste helg i den franske cupfinalen mot Marsielle.

Disse rykker ned

Siste runde i den franske ligaen ble altså avsluttet lørdag kveld. Paris Saint-Germain tok et solid seriegull, og tar mest sannsynlig med seg Lyon direkte inn i gruppespillet. Monaco skal spille playoff.

Om Monaco ikke skulle gå til Champions League, er de allerede sikret Europa League. Lille sikret den siste plassen her. Dersom Marseille skulle slå PSG i cupfinalen, er også de i Europa League.

Reims, Ajaccio og Troyes rykker ned.

Guardiola-avskjed

Tysk Bundesliga ble også avsluttet i dag, men også der var det allerede klart at Bayern München har vunnet gullet for 25. gang, og for fjerde år på rad.

Seriegullet ble tradisjonen tro feiret med en kolossal ølfest (og -dusj) for Bayern-stjernene, men verst gikk det kanskje utover trener Pep Guardiola.

VANT SERIEGULL: Pep Guardiola tok Bayern München til seriegull. Nå drar han til England og Manchester City.

Guardiola hadde nemlig sin siste seriekamp som trener for rødtrøyene. Etter at cupfinalen senere denne måneden er overstått, pakker nemlig spanjolen sakene og tar turen til England. Der tar han over tømmene i Manchester City.

Les også:

Les også

Kun én av disse kan vinne - i dag avgjøres gullkampen i spansk fotball

Bayern vant serien hele 10 poeng foran Borussia Dortmund. I tillegg til disse to, får også Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach spille Champions League. Lagene som kvalifiserer seg til Europa League er Schalke, Mainz og Hertha Berlin. Stuttgart og Hannover rykker ned.

ØLFEST: Bayern feiret seriegullet med en real ølfest.

Hør siste utgave av podkasten Aftenpodden Sport:

Les også

 1. Ibrahimovic scoret igjen, og rundet ny milepæl

 2. Zlatan forlater PSG: - Jeg kom som en konge og drar som en legende

Publisert:
 1. Fransk fotball
 2. Josep Guardiola
 3. Bayern München
 4. Paris Saint-Germain
 5. Zlatan Ibrahimovic

Mest lest akkurat nå

 1. Smertene kan være sterkere enn ved fødsel. Emilie (24) får krampene daglig

 2. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 3. Brast i gråt etter bestemannspremie: – En drøm for meg

 4. Færre koronapasienter over 75 år blir innlagt på sykehusene

 5. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 6. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei