Sagans lag protesterer mot diskvalifisering: - Det var et uhell

Sykkelaget Bora-hansgrohe legger inn protest etter at Peter Sagan ble diskvalifisert fra Tour de France. Sagan sier krasjet som førte til utestengelsen, var et uhell.

Peter Sagan (til venstre) sier i en pressemelding at sammenstøtet mellom han og Mark Cavendish ikke var med vilje. Krasjet gjorde at begge er ute av årets Tour de France. Sagan er diskvalifisert, mens Cavendish er ute med brudd i kragebeinet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Etter tirsdagens etappe i Tour de France ble den slovakiske stjernen diskvalifisert fra sykkelrittet, beskyldt for å ha skadet britiske Cavendish med vilje.

Det reagerer Sagans lag, Bora-hansgrohe, på. Natt til onsdag gikk de ut med en pressemelding hvor de sier at de er strekt uenige i diskvalifikasjonen og sier det vil bli lagt inn en offisiell protest.

– Sagan avviser at han forårsaket, eller at han på noen måte mente å forårsake krasjet, skriver laget.

Cavendish veltet stygt etter å ha blitt truffet av albuen til Sagan kort før målgang i sentrum av Vittel. Briten traff reklameskiltene med voldsom kraft og fikk i røntgen påvist brudd i kragebenet. Skaden gjør at han må stå over resten av årets Tour de France.

– Jeg visste ikke Cavendish var bak meg. Han kom fra høyre side, og jeg prøvde å gå på Kristoffs hjul. Mark kom veldig raskt fra bak meg, og jeg hadde ikke tid til å reagere og gå til venstre, forklarer Sagan i pressemeldingen.

– Han traff meg, så gjerdet. Da jeg etterpå fikk vite at han hadde krasjet, var det første jeg gjorde å finne ut hvordan det gikk med ham. Vi er venner og kolleger i feltet, og slike krasj er aldri hyggelige, sier slovaken.

Publisert:
  1. Tour de France

Mest lest akkurat nå

  1. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

  2. Ryfylke har fått sin første vingård

  3. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

  4. Forskarens fem om dagen for eit lukkelegare liv

  5. Fylkesordføreren: – Staten har en stor pengesekk

  6. De opplevde nylig sin største nedtur. Nå vil Viking-talentene slå tilbake med cupgull