Keane under etterforskning etter anklager om slåsskamp

Det irske fotballforbundet forsvarer Roy Keane, og hevder treneren selv ringte politiet.

ETTERFORSKES: Engelske medier meldte sent onsdag kveld at Roy Keane var involvert i en slåsskamp med en supporter utenfor det irske fotballandslagets hotell.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Sent onsdag kveld meldte Daily Mail at Roy Keane hadde vært i bråk med en supporter utenfor et hotell i Irland.

Det irske fotballandslaget, der Keane er assistenttrener, holder til på hotellet før kampen mot Skottland denne uken.

Avisen fikk bekreftet at politiet etterforsket en slik hendelse på hotellet, selv om saken ikke var anmeldt.

Støttes av forbundet

Flere engelske medier, blant andre The Guardian, har omtalt episoden. Det hevdes det at supporteren skal ha blitt sendt til sykehus etter hendelsen.

En anonym kilde, som skal ha vært vitne til episoden, blir i irske Daily Mirror sitert på at ting kom ut av kontroll etter at Keane skal ha nektet å signere biografien sin for en supporter.

De seneste rapportene i engelske medier tyder imidlertid på at det som skjedde ikke var like dramatisk som det først ble hevdet onsdag kveld.

Det irske fotballforbundet har sendt ut en pressemelding, der Keane tas i forsvar. Der fortelles det var Keane selv som ringte politiet.

— Etter uriktige rapporter i media som refererer til en episode med en person på landslagets hotell denne kvelden, ønsker vi å gjøre klart at Roy Keane ringte politiet etter hendelsen, heter det i pressemeldingen.

— Manageren Martin O’Neill og forbundet er klar over omstendighetene rundt denne hendelsen, og assistenttmanageren har full støtte, står det videre.

Aggressiv som spiller

Roy Keane var en profil i Manchester United gjennom en årrekke, og fikk 67 landskamper for Irland mellom 1991 og 2005. I spillerkarrierren var han kjent for å være aggressiv, og han har ikke vært redd for å si hva han mener etter at fotballskoene ble lagt på hyllen.

I selvbiografien, som ble utgitt denne høsten, går han hardt ut mot en rekke fotballstorheter, blant andre tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

Keane har vært assistenttrener for Irland siden november 2013, og kombinerer den jobben med tilsvarende rolle for Premier League-klubben Aston Villa.

Publisert: