Henrik Kristoffersen med historisk seier. Fire nordmenn blant de åtte beste i Alta Badia.

Det ble en strålende norsk laginnsats i storslalåmen i Alta Badia. Henrik Kristoffersen vant etter en glimrende finaleomgang.

Det var lett å se hvor mye søndagens seier betød for Henrik Kristoffersen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det er første gang en norsk utøver vinner et storslalåmrenn i italienske Alta Badia. Kristoffersen var nummer seks etter den første omgangen, men kjørte seg opp og vant foran Cyprien Sarrazin og Zan Kranjec.

– Det er deilig, det er helt sikkert. Men dette var en tøff dag, en virkelig tøff en. Men vi kjørte skikkelig bra. Jeg har vært nær her tidligere, så det er deilig å endelig vinne på dette historiske stedet, sa Kristoffersen i seiersintervjuet.

– Det er helt, helt på grensen at de kjører denne andreomgangen her, sa Kristoffersen og hintet til de meget tøffe forholdene.

Før søndagens konkurranse hadde Marcel Hirscher vunnet samtlige storslalåmrenn i Alta Badia siden 2012. Den østerrikske alpinlegenden la opp etter forrige sesong.

Kristoffersen kom til rennstart med to 2.-plasser (2015 og 2017) som bestenotering i den italienske storslalåmbakken. Søndag brøt han endelig den norske Alta Badia-forbannelsen.

Henrik Kristoffersen under søndagens storslalåmrenn i Alta Badia.

Aleksander Aamodt Kilde hadde problemer i flere av svingene og tapte tid utover i løypa i finaleomgangen. Han var 0,46 sekunder bak Kristoffersen i mål. Likevel var 4.-plassen karrierebeste for Kilde i storslalåm.

– Jeg må si at det var veldig, veldig overraskende å krysse mållinjen og se at jeg ikke var lenger bak, sa han i et intervju med NRK.

Rasmus Windingstad ble nummer sju, mens Lucas Bråthen kjørte seg opp fra en 30.-plass til 8.-plass. Han var ett hundredels sekund bak Windingstad.

Leif Kristian Nestvold-Haugen ledet etter den første omgangen og jaktet karrierens første seier, men bommet totalt i finaleomgangen og ble nummer elleve.

– Jeg tror vi snakker tidenes norske dag i storslalåm. Det er en vanvittig gjeng, sa NRKs ekspert Kjetil André Aamodt.

(©NTB)

Publisert:
  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

  2. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

  3. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

  4. Mia Gundersen og Espen Hana er aller best når de får skuldrene ned, puppene opp og herjer med seg selv

  5. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

  6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig