Sjåstad Christiansen med solid VM-søknad: – Fulgte du med, Johannes?

Vetle Sjåstad Christiansen la inn en særdeles sterk søknad om å få gå parstafetten i VM med to solide etapper i «generalprøven» i Pokljuka.

Vetle Sjåstad Christiansen kunne være fornøyd med egen innsats tross 10.-plass på parstafetten i Pokljuka.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Christiansen var høyt oppe etter å ha levert det han trodde var hans nest beste løp for sesongen. Han vil ikke la Norges fremste skiskytter og regjerende verdensmester i øvelsen, Johannes Thingnes Bø, få VM-parstafetten uten kamp.

– Altså jeg mener jo at dette er den øvelsen jeg er best i. Men så har vi Johannes, som kanskje er enda bedre. Men jeg har selvfølgelig veldig lyst til å gå single-mixed. Jeg har veldig gode erfaringer med det, sa Christiansen til NTB.

– Jeg får ta en prat med Sigfried (Mazet) og Egil (Kristiansen), og hvis ikke det fungerer, så har jeg hørt at det går an å leie inn et PR-byrå for å bli valgt, fortsatte han spøkefullt.

Vetle Sjåstad Christiansen under lørdagens parstafett.

God

Det skal nevnes at Christiansen og lagvenninnen Karoline Knotten endte på 10.-plass på parstafetten i slovenske Pokljuka. Men Geilo-mannens innsats var fenomenal, og han sendte Knotten ut i front på begge hennes etapper.

Christiansen håper han skremte Thingnes Bø en smule med sin imponerende innsats.

– Jeg kommer til å gå innom rommet til Johannes og banke på og spørre om han fulgte med.

Thingnes Bø fikk med seg løpet, og han er enig i at parstafetten passer godt for Christiansen. Men han er ikke klar for å gi fra seg plassen til lagkameraten.

– Jeg tror alle vil gå alt. Det blir helt klart en kamp om det, sier verdensmesteren fra i fjor.

Han hyllet samtidig Christiansens innsats, selv om det ble 10.-plass på parstafetten i tospann med Karoline Knotten.

– Det var utrolig bra. Det så ut som han skulle rævkjøre feltet fra første meter. Det er absolutt en distanse for ham. Jeg gir ham ti av ti, sa Thingnes Bø til NTB.

Vetle Sjåstad Christiansen og Karoline Knotten veksler underveis i parstafetten.

Lett valg

I VM i Antholz i februar kommer parstafetten midt i mesterskapet, og dagen etter herrenes 20-kilometer. Totalbelastningen kan dermed spille en rolle. Det er ikke helt utenkelig at gullfavoritten Thingnes Bø vil stå over en øvelse.

– Først og fremst blir det jo et bikkjeslagsmål om å få gå den normalen. Vi er en del løpere bak Johannes som har gjort det ganske jevnt bra. Så vi får se sa Christiansen.

– Hvis du fikk velge, ville du stått over normaldistansen for å gå parstafetten, spurte VGs journalist.

– Ja, ti av ti dager i uka.

Publisert: