Ødegaard lagde straffe da Arsenal ble knust i London-duell: – Fryktelig kamp

(Crystal Palace-Arsenal 3–0) Martin Ødegaard (23) misbrukte først en kjempesjanse, og få minutter senere sørget han for straffesparket som sikret seieren for Crystal Palace.

BLYTUNGT: Martin Ødegaard hadde ingen god kveld på jobb. Han forårsaket straffesparket som sørget for 3–0-målet til Crystal Palace.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– En fryktelig kamp fra oss fra start til slutt, sier Ødegaard til Sky Sports etter kampen og legger til:

– En virkelig dårlig prestasjon. Skuffende. Det er vanskelig å peke på én ting, det var mye. Vi var dårlige med ballen, vant ingen dueller og var trege fra start. Det var mye som manglet i dag. Crystal Palace er et godt lag, men vi skulle gjort det mye bedre. Vi har ikke tid til å synes synd på oss selv, og må fokusere på neste kamp, sier Ødegaard til Sky Sports.

Førstkommende helg kan de slå tilbake hjemme mot Brighton. Etter skrellen mot Palace Arsenal på femteplass, med dårligere målforskjell enn Tottenham – riktignok med en kamp til gode. Bak Arsenal jager West Ham, Manchester United og Wolverhampton.

PUNKTERTE KAMPEN: Wilfried Zaha setter inn 3–0 fra straffemerket etter å ha blitt felt av Martin Ødegaard.
Les også

Snakker ut om «Ødegaard-krangelen»: – Noe jeg reagerte på

Arsenal var i kanonform før landslagspausen, og kom til Selhurst Park med seks seirer på syv siste ligakamper. Manager Mikel Arteta ble kåret til månedens manager i mars. Men mot Palace, som har tidligere Arsenal-kaptein Patrick Vieira som manager, ble det bråstopp i London-duellen.

Crystal Palace ledet fortjent 2–0 til pause etter scoringer av Jean Philippe Mateta og Jordan Ayew, begge assistert av lagets danske midtstopper Joachim Andersen.

Ødegaard og Arsenal skapte ikke noe som helst før pause, men bedret seg noe etter hvilen.

– Jeg er bekymret over hvordan vi fremsto i første omgang. Det ble bare verre og verre. Vi hadde ikke kontroll i det hele tatt, sa en skuffet Arteta til TV 2 etter kampen.

Les også

Solbakken etter Ødegaards perle: – På tide at Martin begynner å score

Etter 66 minutter burde Ødegaard ha redusert da han fikk et perfekt overlegg fra Edward Nketiah, men fra syv-åtte meters hold satte Norges landslagskaptein avslutningen utenfor.

Det skulle bli enda verre, for fem minutter senere kontret Crystal Palace. Wilfried Zaha var riktignok sørgelig alene med tre Arsenal-spillere, men brukte farten sin og fosset inn i 16-meteren. Da feide Ødegaard bort foten til Zaha, og dommer Paul Tierney dømte straffespark.

Straffen satte Zaha sikkert til venstre for Aaron Ramsdale, som gikk i motsatt hjørne.

Nketiah var nær redusering i sluttminuttene, men langskuddet dundret i tverrliggeren og hjemmefansen hadde all grunn til å juble på Selhurst Park.

Crystal Palace har virkelig funnet storformen. Vieiras mannskap er klare for semifinalen i FA-cupen, og ligger på øvre halvdel av Premier League-tabellen etter tre seirer og to uavgjorte på fem siste ligakamper.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk