Oppsiktsvekkende vending i Bendtner-saken: Nå blir også taxisjåføren siktet

Politiet har siktet mannen som Nicklas Bendtner brakk kjeven på.

Nicklas Bendtner ble anmeldt og siktet for vold, noe som gjorde at han måtte stå skolerett for pressen og klubben for to uker siden.
  • Marius Dahl
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det melder den danske avisen BT fredag ettermiddag.

Avisen skriver at sjåføren som Rosenborgs stjernespiss brakk kjeven på, nå er siktet etter at politiet har sett videobildene fra episoden i sentrum av København.

Fredag kveld bekrefter mannens advokat Mette Grith Stage at han vil bli siktet for voldsforsøk. Det sier hun til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

  • Sakens kjerne: Hevder Nicklas Bendtner skal være anmeldt for vold

Det er foreløpig ikke er tatt ut en formell siktelse, men Stage sier hun har fått vite at det kommer til å skje.

– Hvordan min klient forholder seg til siktelsen, har jeg ingen kommentarer til før jeg har hatt mulighet til å gå gjennom saken og holde et møte med min klient, skriver Stage i en epost til Ritzau og legger til:

– Min klient er noe overrasket over dreiningen saken har tatt, skriver hun videre

LES MER: Bendtner nekter straffskyld: – Kunne ikke i min villeste fantasi forestille meg dette

Brakk kjeven

Det var klokken 02.41 natt til søndag 9. september at politiet i København mottok en anmeldelse på Nicklas Bendtner, som skal ha slått og brukket kjeven til en taxisjåfør i den danske hovedstaden.

RBK-spissen er siktet etter den mildeste voldsparagrafen i den danske straffeloven etter voldsepisoden. Han nekter skyld.

I et innlegg på Instagram to dager etter episoden forsvarte Bendtners kjæreste det som skjedde i København natt til søndag. Philine Roepstorff skriver at de ble angrepet av taxisjåføren og at Niklas Bendtner slo til ham i selvforsvar.

Den forklaringen har direktøren for taxiselskapet som har den aktuelle sjåføren på sin liste over ansatte, avvist. Han hevdet videre at videobildene fra episoden skal understøtte det.

Taxien som var involvert, skal ha vært utstyrt med utvidet videoovervåking. Det innebærer angivelig at det finnes videobilder fra innsiden av bilen og også et område på utsiden av kjøretøyet. Materialet skal være overlevert politiet.

Les også

RBK-treneren hadde personlig møte med Bendtner: – Det var godt å snakke ut litt

Kan reises tiltale

Politiet skal innen 30 dager avgjøre om det skal reises tiltale i saken. Den danske avisen skriver at det potensielt kan ende med en rettssak hvor begge parter både er forulempet og anklaget.

RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, opplyste i forrige uke at klubben ikke har besluttet noen reaksjon mot Bendtner, men at man avventer politiets behandling av saken. Hun har dermed ingen kommentar til saken, skriver hun i en SMS til oss.

Bendtner er for tiden skadet og har ikke spilt et minutt før serielederne siden hendelsen.

Publisert:
  1. Nicklas Bendtner
  2. Rosenborg BK

Mest lest akkurat nå

  1. Ordfører om helseministerens bekymring: - Tror hun har misforstått noe

  2. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

  3. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

  4. Massetesting på skole etter koronautbrudd

  5. Importkongens enorme lager er igjen sprengt etter eventyrlig vekst

  6. Scoret syv (!) mål i samme kamp - motstander rykket ned