Også RBK risikerer politietterforsking

<p>Politiet skal i møte med fotballforbundet i neste uke.</p>

smogeli
  • Yasmin Sunde Hoel
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

I går meldte TV2 at politiet har bestemt seg for å se nærmere på overgangen til Veigar Páll Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Disse klubbene er alt innstilt til strenge straffer fra påtalenemnda.

Men politiet kan ikke utelukke at også Rosenborg vil bli involvert i deres etterforsking.

— Det kan jeg verken svare ja eller nei til. Vi ønsker en redegjørelse fra fotballforbundet, slik at vi kan få alle fakta og vurdere alt som er skjedd opp mot norsk lov. Vi må få en bred gjennomgang før vi kan fastslå noe, sier Gro Smogeli, leder i finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Hun opplyser at politiet og fotballforbundet skal gjennomføre et møte neste uke for å gå gjennom saken.

- Etter redgjørelsen kan vi ta stilling til om og hvor det eventuelt skal etterforskes. Det er noe vi må komme tilbake til, sier Smogeli.

Om politiet åpner etterforskning i saken, risikerer de involverte i verste fall fengselsstraffer.

Problemstillingen i den såkalte Gunnarsson-saken ligger i at Vålerenga og Stabæk ble enige om en pris på 1 millioner kroner for Veigar Páll Gunnarsson, mens Vålerenga samtidig kjøpte en opsjon på Stabæk-spilleren Herman Stengel for rundt 4 millioner kroner.

Prisene blir omtalt som kunstige i forhold til den reelle markedsverdien, noe som skal bunne i at Gunnarssons tidligere klubb Nancy har krav på halvparten av overgangssummen – og Stabæk dermed skal ha vært interessert i å fremstå så lav som mulig.

Fakta om Gunnarsson-saken:

  • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.
  • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.
  • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.
  • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.
  • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen.
Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk