TIL-aktuelle Rubén (28) har spilt med verdensstjernene: – Messi har magiske evner

Rubén Miño var for noen få år siden et av Spanias største keepertalenter – og ble europamester med U21-landslaget i 2011.

PÅ ALFHEIM: Her forsøker Rubén Miño å redde et skudd fra Runar Espejord.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Riktignok kom ikke Miño på banen i mesterskapet – der Spania slo Sveits 2–0 i finalen. Totalt fikk han to U21-landskamper. Men det er kanskje ikke så rart:

– Når du har David de Gea – en av verdens beste nåværende keepere som konkurrent – så er det ikke enkelt for de to andre i troppen, sier Viasats Petter Veland, som er landets fremste ekspert på spansk fotball.

– Det var ikke lett å kjempe med David. Han er en strålende keeper. Han spilte den gang for Atlético Madrid og er veldig høy og veldig rask. Vi konkurrerte på trening, og jeg holdt også et høyt nivå, sier Miño til iTromsø.

For øvrig var velkjente spillere som Iker Muniain, Thiago, Ander Herrera, Juan Mata, Bojan, Javi Martínez og César Azpilicueta i den spanske U21-troppen som tok EM-gull.

Les også

TIL-talentet fikk gladnyheten – får debuten på søndag

Les også

Papirkrøll kan velte TIL-overgang for spansk keeper

Lionel Messi.

– Jeg er så motivert

Fredag hadde Miño sin første trening med Gutan – og gjorde et bra inntrykk.

– Jeg er så motivert. Jeg er her for å hjelpe laget, sier 28-åringen.

I Barcelona var han tredjekeeper bak Victor Valdes og Jose Manuel Pinto. Han fikk en kamp for A-laget, i supercupen i 2011. Barca tapte 1-3, men vant 5–3 sammenlagt.

– Jeg spilte med Messi, Ibrahimovic, Dani Alves ... Det var utrolig. Jeg var tredjekeeper i Barcelona i et par år og lærte mye der, sier Miño.

– Messi ... Jeg har aldri sett en spiller som ham. Han har en magisk evne til å endre alt. På trening vant hans lag nesten hver gang, erindrer keeperen.

– Pep er alltid et steg foran

I Barcelona hadde han Pep Guardiola og Luis Enrique som trenere.

– Pep stolte på meg og ga meg sjansen på A-laget. Jeg synes han er en av verdens beste trenere. Han er alltid et steg foran resten, sier Miño.

SLIK GJØR VI DET: Her snakker Rubén Miño med Jostein Gundersen.

I 2012 havnet han i Mallorca og senere i Real Oviedo. Han fikk 79 kamper på nivå to i Spania.

Veland synes det er vrient å spå hvor bra overgangen – hvis den går igjennom – blir for TIL.

– Det vet de som har jobbet tettere på overgangen bedre enn meg, men oppsiden her er veldig bra. Når han maksnivået sitt i løpet av kort tid, er han en bedre keeper enn det TIL allerede har, sier Veland.

Ikke bekymret for kunstgress

Sist sesong spilte Miño for AEK Larnaca på Kypros.

Usikkerheten ligger i at 28-åringen pådro seg en korsbåndskade i februar – selv om han har trent normalt i et par måneder nå.

– Det er en risiko for at det hemmer ham og at han ikke får ut potensialet sitt og «worst case» er at han slår opp skaden fordi han eksempelvis ikke er vant til å spille på kunstgress, advarer Veland.

Akkurat den bekymringen har ikke Miño.

– Jeg har spilt på kunstgress mange ganger. Det er bedre å spille på kunstgress enn en dårlig gressmatte, sier keeperen.

Fredag var det fortsatt usikkert om overgangen kan godkjennes.

– Jeg håper papirarbeidet går i orden fra min forrige klubb. Det er normalt at man må fikse slike ting. Jeg ønsket å trene her og være klar til kamp søndag, sier Rubén Miño.

Uansett er Gudmund Kongshavn klar til søndagens kamp. En heltent Kongshavn trente for fullt i dag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk