Tetteys Norwich opp på opprykksplass

Ekstremt tett i toppen av engelsk Championship.

MOT OPPRYKK: Alexander Tettey i kamp med Brightons Joao Teixeira fra tidligere i påsken.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

To mål av Bradley Johnson mot Sheffield Wednesday gjorde at Norwich klatret opp til opprykksplass i engelsk mesterskapsserie fotball mandag.

Tidligere på dagen tapte det tidligere lederlaget Middlesbrough 2-0 mot Watford, og dermed tetnet det ytterligere til i tetstriden. To poeng skiller mellom de fire første.

Med fem kamper igjen å spille inntok Alexander Tetteys Norwich-lag annenplassen, som gir direkte opprykk. Mot Sheffield Wednesday spilte den norske landslagsmannen hele kampen da det ble 2-0-seier.

To scoringer av Johnson i løpet av 13 minutter sørget for det. Først headet midtbanespilleren i mål fra ti meter etter innlegg fra Steven Whittaker da det var spilt 32 minutter. På overtid banket han inn 2-0 med venstrefoten etter en corner.

Bournemouth tok over serieledelsen med ett poeng etter å ha snudd 0-2 til 4-2 hjemme mot Birmingham. Clayton Donaldson og David Cotterill sendte gjestene to foran på tre minutter, men Steve Cook og Callum Wilson sørget for at det var likt til pause. Yann Kermorgant gjorde snuoperasjonen til et faktum tre minutter ut i annen omgang, mens Charlie Daniels fastsatte sluttresultatet til 4-2. Watford klatret til tredjeplass på tabellen med 2-0-seier over Middlesbrough etter scoringer av Troy Deeney og tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo. Watford har like mange poeng som Norwich og ett flere enn Middlesbrough.

Les også

Tidligere Lyn-spiller Ighalo sendte Watford til topps

Blackpool rykket ned

Rotherhams 1-0-seier over Brighton sendte tabelljumbo Blackpool ned til nivå tre i engelsk fotball.

Klubben var avhengig av at Rotherham skulle avgi poeng mot Brighton for å ha en teoretisk mulighet for å overleve på nivå to. En scoring etter åtte minutter av Matt Derbyshire sørget for at Rotherham vant 1-0 og sendte Blackpool ned en divisjon.

Blackpools oppgjør mot Reading tirsdag blir dermed betydningsløst for den degraderte klubben.

Wigan nærmet seg nedrykk mandag. Klubben tapte 0-2 hjemme mot Derby. Mål av Chris Martin og Darren Bent skaffet seier for gjestene. Wigan står med 35 poeng og har sju poeng opp til sikker plass. Derby ligger på 5.-plass, som gir kvalifisering til Premier League, men er fem poeng bak direkte opprykk.

Også Millwall kjemper mot nedrykk med 36 poeng. Laget spiller sin kamp i runde 41 først 21. april.

Brentford snublet

Brentford hadde muligheten til å holde følge med topplagene med seier hjemme mot Nottingham Forest. Etter en målløs første omgang så det svært tungt ut da Tyler Walker og Todd Kane sørget for to måls ledelse til Forest da det gjensto 13 minutter.

En scoring av Andre Gary etter 81 minutter og en av Jota på overtid sikret Brentford ett poeng. Klubben mistet kvalifiseringsplassen med resultatet og ligger ett poeng bak Wolverhampton på 6.-plass.

Wolverhampton vant 4-3 i et drama mot Leeds. To minutter før slutt sikret David Edwards 4-3. «Ulvene» har fem poeng opp til direkte opprykk.

Ipswich, uten Jonathan Parr, måtte se seg slått av Huddersfield. Det endte 2-1 etter nettkjenninger av Nahki Wells og James Vaughan. Luke Varney reduserte for Ipswich, som har to poeng opp til kvalifiseringsplass.

Bolton knuste Cardiff 0-3 på bortebane. Veteranen Eidur Gudjohnsen og to mål av Craig Davies sikret tre poeng for Bolton.

(©NTB)

Les også

 1. Defoes drømmemål senket erkerivalen

 2. Burnley stoppet Tottenham i «årets kjedeligste kamp»

 3. Stoke-spiller sammenlignes med Beckham etter drømmescoring

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Championship
 3. Norwich City FC
 4. Alexander Tettey

Mest lest akkurat nå

 1. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

 2. Korvetten AS begjært konkurs

 3. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn

 4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

 5. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

 6. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp