Nå tror utfordreren at kampen om VM-sprinten er avgjort

Sindre Bjørnestad Skar er hundre prosent sikker på at Iversen får gå lagsprinten i Seefeld.

Dette er det norske laget under lagsprinten i VM. Det tror i alle fall Sindre Bjørnestad Skar.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

At Johannes Høsflot Klæbo får gå ankeretappen i lagsprinten i Seefeld virker å være hugget i stein. Hvem som blir Klæbos makker, og dermed blir soleklar favoritt til å hente hjem VM-gullet den 24. februar, blir ikke kjent før i neste uke.

 • LES OGSÅ: Klæbo smadret konkurrentene og sørget for norsk seier

Men etter dagens generalprøve i Lahti, tror VM-utfordrer Sindre Bjørnestad Skar at kampen om å bli Klæbos makker i VM er over. Den jobben er han helt sikker på at dobbelt NM-vinner Emil Iversen får.

– Jeg er hundre prosent sikker på at det blir de to som får gå lagsprinten, mens jeg eller Eirik får være godt forberedt til å være reserver om de finner på et eller annet dumt. Men vi viser i dag at vi kan være med og gå noen gode etapper, sa Skar til NRK etter løpet.

– Vi gjør hverandre bedre

Eirik Brandsdal kjemper om å få gå en sprint under VM, og sier at han har litt blandede følelser rundt den knivskarpe konkurransen i det norske laget. Han er uten tvil en av verdens beste sprintere, men kan risikere å ikke få gå en eneste øvelse under verdensmesterskapet i Østerrike.

– Det er litt både og. Vi gjør hverandre gode, og det er litt av hemmeligheten. Uten at vi hadde kjempet om å gjøre hverandre bedre hadde vi ikke hatt så mange i toppen, sier Brandsdal.

– Noe av det kjipeste vi gjør

Sprinttrener Arild Monsen sier at han fortsatt har noen dager å tenke seg om før uttaket blir presentert tirsdag.

Sprinttrener Arild Monsen skal presentere VM-uttaket tirsdag.

For treneren har fått et luksusproblem å tenke på. Førstelaget med Emil Iversen vant lagsprinten soleklart, men andrelaget presterte solid, og spurtet inn til en andreplass, bare 65 hundredeler bak Klæbo.

– Det er noe av det kjipeste trenere gjør når man har så mange gode utøvere på det høyeste nivået som ikke får sjansen, men slik er det. Jeg grugleder meg til tirsdag og uttaket. For noen er det ikke så hyggelig, men det er en del av gamet vi holder med på, sier Monsen til NRK.

Publisert:
 1. Johannes Høsflot Klæbo
 2. Emil Iversen
 3. Arild Monsen
 4. Sindre Bjørnestad Skar

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helse­ministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munn­bind­påbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etter­følgelse

 5. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd

 6. Usikker tilstand på Folken-bygget