Russlands landslagssjef: – IOC gjør alt for å motarbeide oss

Kritisk til avgjørelsen om å nekte 13 utøvere å delta i OL.

Markus Cramer er kritisk til IOCs avgjørelse.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den russiske landslagssjefen i langrenn, Markus Cramer, er svært kritisk til at IOC ikke lar de 13 russiske utøverne som ble frikjent av CAS få delta i OL.

Mandag ble det klart at Den internasjonale olympiske komité (IOC) står fast ved beslutningen om å ikke gi akkreditering til de 13 russiske utøverne etter at de ble frikjent av Idrettens voldgiftsrett (CAS) i forrige uke.

Dermed blir antallet russiske olympiske utøvere (OAR) i Pyeongchang-lekene stående på 169.

Les også

IOC nekter 13 CAS-frikjente russere å delta i OL

– Min følelse er at IOC gjør alt de kan for å motarbeide Russland. De vil ganske enkelt ikke ha med de beste russiske løperne, for de vil ikke at de skal komme hit å ta medaljer, sier Cramer til svenske Aftonbladet.

Den russiske VM-stjernen fra i fjor, Sergej Ustjugov, er ikke engang blitt invitert til OL. Ustjugov var ikke blant de utøverne som ble utestengt på livstid av IOC etter dopingavsløringene i Sotsji-OL.

– Han avga fire dopingprøver i Sotsji-OL, og alle var rene, ingen anmerkninger i det hele tatt. Så hvorfor får han ikke komme hit? Det er en spøk. Jeg forstår ikke hvordan IOC tenker, sier Cramer.

Russland er anklaget for omfattende statsstøttet dopingmisbruk under Sotsji-OL i 2014. I desember ble landet utestengt fra OL, men 169 russere får delta under såkalt nøytralt flagg.

I Pyeongchang går russerne under betegnelsen «Olympiske aktive fra Russland» (OAR).

(©NTB)

Publisert: