- Kan ikke garantere at det ikke kommer en ny smell

Etter VM-finalen i 2017 besvimte Sander Sagosen på et bakeri i Paris. Nå medgir han at han er sliten etter et nytt maratonmesterskap.

Publisert: Publisert:

KLAR FOR FEST: Sander Sagosen kom på sølvfesten sammen med samboeren Hanna Bredal Oftedal. - Nå har jeg med meg gullet mitt, sier Sagosen muntert. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

 • Christian Skare Stendal
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

HERNING: - Det var ikke noe hyggelig å oppleve. Det var skremmende, men det gikk heldigvis fint. Jeg sto i bakeriet, og så plutselig lå jeg på bakken. Deretter våknet jeg med nakkekrave, og rundt meg sto franskmenn som ikke kunne så bra engelsk, sa Sagosen til Aftenposten under et pressemøte i Herning tidligere i VM.

Det var dagen etter at sølvmedaljen var sikret i 2017 han var så sliten at han besvimte. Også etter EM i 2016 ble den norske håndballstjernen syk.

Nå er Sagosen obs på faren for at noe lignende kan skje igjen, selv om han etter hvert begynner å få litt mesterskapserfaring.

- I Frankrike var alt nytt, og nå er jeg litt mer vant til ting. Jeg har vært i en VM-finale før og vet hvordan det fungerer etterpå, sier han.

- Men jeg kan ikke garantere at det ikke kommer en ny smell. Det vet jeg ikke, sier han.

 • LES OGSÅ: Sagosen falt om på et bakeri etter VM-thrilleren: – Det var ekstremt

– Alt er slitent

Det var en langt blidere Sagosen som ankom sølv-banketten søndag kveld enn hva han var like etter finaletapet mot Danmark. Han gledet seg til å få seg noe godt i glasset, puste ut og «sprekke VM-bobla», som han kaller det.

Men Sagosen er sliten, innrømmer han.

- Kroppen er sliten, hodet er slitent, alt er slitent. Når du har vært i VM-bobla i tre-fire uker, er det alltid farlig når du popper den bobla. Da kommer det ofte sykdom eller skader, og det handler om å være bevisst og klok rundt de valgene man tar, sier han.

Og det er der lærdommen fra tidligere kommer inn i bildet. Det hjelper nå, tror Sagosen, som ikke får mange dagene fri før han må melde seg til tjeneste for klubblaget Paris St. Germain.

LÆRER: Etter å ha kommet langt i flere mesterskap, har Sander Sagosen og Bjarte Myrhol etter hvert fått erfaring med å være med til mesterskapets siste slutt. Det er god lærdom å ta med seg, mener Sagosen. Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Fri til onsdag

Allerede onsdag skal han være på plass i den franske hovedstaden igjen.

- Jeg drar til Oslo i morgen (mandag), og så får jeg tirsdagen i Oslo, før jeg reiser til Paris onsdag morgen. Så har vi noen sponsoroppdrag, før vi starter med trening allerede torsdag, sier 23-åringen.

- Blir du uthvilt av det?

- Nei, det blir jeg ikke, sier Sagosen og ler.

- Men det er sånn håndballen er. Vi må suge litt på den karamellen her. Vi har tatt sølv i VM og er verdens nest beste landslag. I mine øyne er det fullt fortjent at vi kom til VM-finalen. Dessverre var vi ikke gode nok til å nå helt opp, og det må vi ta lærdom av.

Klar for fest

Den norske pressen fikk audiens på den norske banketten i drøyt ti minutter søndag kveld.

Sagosen ankom festlokalene sammen med samboeren Hanna Bredal Oftedal.

– Sølvfest med gullet ditt, spør en av journalistene spøkefullt.

– Ja, det er sant det. Nå har jeg med meg gullet mitt, svarer landslagsstjernen.

Etter det ventet en skikkelig fest.

- Nå skal vi få oss noe godt i glasset, spise noe god mat og feste litt sammen med de vi er glade i. Det er alltid fint med en god fest. VI har vært sammen i fire uker, tatt sølv og må få være fornøyde med det, sier Sagosen, før han – nær sagt som vanlig – begynner å se fremover igjen.

- Så starter nye forberedelser så fort som mulig, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Et slag under beltestedet fra Høie

 2. Etter 19 år med dårlige vaner, har Ole Klemetsen fått nok. Nå starter han på et nytt prosjekt.

 3. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

 4. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

 5. Finansministeren: Ja til julebord på gavekort

 6. Bytyqi-forhandlingene: – Tror og håper vi kan bli enige

 1. Håndball
 2. Håndball-VM 2019 herrer
 3. Herrelandslaget håndball
 4. Sander Sagosen