Østberg med maktdemonstrasjon: – Fantastisk

Østberg tok sin tredje strake etappeseier, mens Heidi Weng gikk på en smell.

Ingvild Flugstad Østberg vant overlegent i Italia.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

VAL DI FIEMME/OSLO: Sammenlagtleder Ingvild Flugstad Østberg tok kommandoen fra start i Val di Fiemme på Tour de Skis nest siste etappe, og bare ventet på angrepene fra toer Natalja Neprjajeva.

Da angrepene uteble stakk i stedet Østberg og vant sin tredje strake etappeseier.

– Det var fantastisk, sa Østberg.

– Jeg følte meg bra. Jeg bare gikk og ventet på at de skulle angripe, men det kom liksom aldri. Jeg var først hele veien, så kom det ingenting. Så ville jeg kjempe om bonussekundene, og etter det strakk feltet seg litt. Da tenkte jeg at jeg skulle trøkke til, og se om jeg kunne få noen sekunder, og da klarte jeg faktisk det. Det var bedre enn forventet, oppsummerte sammenlagtlederen.

28-åringen ville ikke ta imot gratulasjoner for sammenlagtseieren allerede.

– Nei, det kan dere ikke, sa Østberg til pressen.

– Jeg er spent før morgendagen, la hun til.

Solid ledelse

Allerede halvveis på den 10 kilometer lange fellesstarten satte Østberg inn et ekstra gir, og hun var først over spurten om bonussekunder på runden.

Les også

Bernhus: «Uten de russiske løperne er det ingen spenning igjen»

Østberg bare fortsatte kjøret etter spurten og vant overlegent. Neprjajeva ble toer på etappen og kom i mål ti sekunder etter Østberg.

Før de to siste etappene i Italia ledet Gjøvik-jenta med 35,4 sekunder. Den ledelsen økte til 53,4 sekunder etter lørdagens renn.

I fjor ødela Østberg seierssjansen i Tour de Ski etter en marerittdag på nest siste etappe. Da slet hun med bakglatte ski og greide ikke å henge med teten. Det skjedde ikke i år.

Ingvild Flugstad Østberg ledet fra start til mål. Heidi Weng i annenposisjon gikk etter hvert på en smell.
Les også

Så mye tjener stjernene på Tour-suksess: – Akkurat nok til flybilletten hjem

Regjerende Tour-mester Heidi Weng var en del av en tetsekser halvveis, men falt av da teten spurtet om bonussekunder. Hun ble nummer seks på etappen.

– Det er noe av det dårligste jeg har gjort i Val di Fiemme. Jeg følte meg skikkelig bra i fem kilometer. Det er ikke så tøft å gå så fort som vi gjorde da, så da tenkte jeg at jeg kunne kjempe om pallplass, men så fikk Ingvild en luke i utforbakken, og da jeg skulle tette den, ble jeg helt tom, forklarte Weng.

– Jeg ble så tørst, så jeg gikk på en skikkelig smell, rett og slett. Jeg visste ikke om jeg kom meg til mål der en periode, så jeg måtte kjempe med meg selv. Jeg har aldri vært så ferdig, la hun til.

– Sykeste jeg har vært med på

Weng ble etter hvert helt desperat.

– Jeg hadde bare lyst til å skrike til støtteapparatet at jeg trengte drikke. Det var det sykeste jeg har vært med på, sa Weng.

Tvillingene Tiril og Lotta Udnes Weng og Kari Øyre Slind utgjør resten av det reduserte norske tourlaget. Lotta Weng ble nummer 12 på etappen, 1.44,4 bak Østberg. Slind kom på 18.-plass, noe hun var svært misfornøyd med.

– Det var tungt. Jeg var tung fra starten av i dag. Det var helt jævlig å gå i dag. Jeg er helt tom, så jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var et blodslit fra starten av, sa Slind.

En utslitt Tiril Weng kom i mål som nummer 27.

Touren avsluttes opp slalåmbakken Alpe Cermis søndag.

Publisert: