Nå stiller Northug med privatsjåfør igjen

Mens skistjernen i fjor ble tvunget til å følge landslagets opplegg, har han nå fått tilbake privilegier i Tour de Ski.

I PERLEHUMØR: Petter Northug møtte Adresseavisen i Lenzerheide et knapt døgn før åpningsetappen i Tour de Ski. Her sammen med Sjur Røthe (til venstre), Anders Gløersen, Emil Iversen og Niklas Dyrhaug utenfor skistadion, hvor Tour de Ski starter 1. nyttårsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

LENZERHEIDE: — Jeg kjører fortsatt ikke selv, men har med Stig Rune (Kveen) som sjåfør, og vi har egen bil, sier en meget godt opplagt Petter Northug, som pratet med Adresseavisen i Lenzerheide i 18-tiden nyttårsaften.

Skistjernen er på plass i den idylliske fjellbyen i Sveits, hvor Tour de Ski åpner 1. nyttårsdag.

Northug har ikke bare markert seg med gode prestasjoner i løpet av de ti Tour de Ski-utgavene han har deltatt i. Ett år skapte hans gedigne luksusbuss store overskrifter og konflikter med landslagsledelsen. I en årrekke ble han skysset i egen luksuriøs bil av sin hjelpemann og senere trener Eirik Myhr Nossum.

Les også

Petter Northug dropper buss i VM

Les også

- Vurderte å frakte Northug i helikopter

Sa nei i fjor

I fjor, etter fylleskandalen og nedturen i Sotsji-OL, ble imidlertid alle privilegier inndratt. Da ble Northug fraktet mellom Tour de Ski-destinasjonene i en minibuss sammen med resten av det norske landslaget.

Landslagssjef Vidar Løfshus gjorde det klart at eget opplegg for Northug var helt uaktuelt og svarte slik for ett år siden:

— Vi har sagt nei til det. Nå har vi tvunget ham inn i vårt opplegg. Derfor har han ikke egen sjåfør.

Nå har Northug reist seg. Etter fire VM-gull i Falun i fjor blir han av mange sett på som landets beste idrettsutøver.

Sundby med egen bil

— Martin (Johnsrud Sundby) har én bil og Petter har én bil. De personene som har mest suksess må også være med på dopingkontroll, pressekonferanser og premieutdelinger. De har flere jobber, sier landslagstrener Trond Nystad når han begrunner stjernenes fordeler nå.

Northug selv er glad for å kunne ha egen bil tilgjengelig.

— Jeg kommer til å bruke litt begge deler. Jeg skal bruke transporten til laget litt, men mellom etappene skal jeg sitte på med Stig Rune.

Tidligere har Northug også fått enkeltrom under touren. Det skjer ikke nå. Northug skal dele rom med kompisen og debutanten Emil Iversen fra Meråker.

På rom med Iversen

— Jeg skal passe på Emil på årets tour, så får vi se om det slår positivt eller negativt ut. Det er ikke bare bare å bo på samme rom som en nykommer. Det er mye nerver man må roe ned, samtidig som en må ha fokus på seg selv, sier Northug med et smil.

- Hadde du ønsket enkeltrom?

— Nei, jeg synes det er greit å bo sammen med noen. I hvert fall Emil som jeg kjenner så godt.

- Hvordan kjennes formen ut?

— Jeg er fornøyd med tilstanden og gleder meg til å komme i gang, sier Petter Northug.

Tidligere i dag ble det kjent at storfavoritt Martin Johnsrud Sundby har vært syk i jula.

— Hvis han sier at han har vært syk, så har han vært det. Det blir alltid spekulasjoner rundt det i mediene, men jeg tror ikke han sier det hvis han ikke har vært det, sier Northug, som fortsatt har til gode å vinne Tour de Ski sammenlagt.

Publisert: