Svensk skistjerne innrømmer: – Petter Northug har rett

Johan Olsson (35) slår samtidig tilbake mot kritikk fra Martin Johnsrud Sundby (31).

Petter Northug har uttalt seg om Johan Olssons (innfelt) langløpsatsing. Overfor Expressen svarer svensken på utspillet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Norge har dominert langrenn både på herre— og damesiden i starten av denne langrennssesongen. Svenskene har på sin side slitt voldsomt, særlig på herresiden.

I verdenscupen sammenlagt er Martin Johansson Sveriges beste løper så langt – helt nede på en beskjeden 18. plass.

Sånn til info: Han har ni nordmenn over seg på listen.

Petter Northug tok gull på femmila under Falun-VM, mens Johan Olsson sikret seg bronsen (Lukas Bauer tok sølv). I tillegg vant Olsson gullmedaljen på 15-kilometeren.

En svenske som kunne hevdet seg i toppen, er gullvinneren på 15-kilometeren i Falun-VM, Johan Olsson. Men 35-åringen satser i stedet på langløp – på det norske laget Team Santander.Petter Northug forstår ikke helt det valget.

– Jeg tror Johan Olsson er bedre på en 15-kilometer enn i et langløp. Han er nok en bedre allroundløper, og da mener jeg 15-kilometer, tremil og femmil, sa Petter Northug til Aftonbladet i etterkant av verdenscupåpningen i finske Ruka for tre uker siden.

PS! Johan Olsson har slitt med sykdom i årets sesongoppkjøring

Slik svarer Olsson på Northug-stikket

Den norske skistjernen svarte kontant ”nei” da han fikk spørsmål om Olsson kan vinne Vasaloppet, og begrunnet svaret på følgende måte:

– Jeg tror ikke han har nok ”pønsj” i overkroppen i stakingen til å hevde seg mot de som har holdt på med langløp i mange år.

Overfor Expressen svarer Olsson på utspillet fra Northug. Og 35-åringen kommer med en innrømmelse.

– Jeg er fortsatt best på den type skigåing som finnes i verdenscupen. Selv om jeg har trent i åtte måneder for langløp, så føler jeg at styrkene mine ennå er i tradisjonell langrenn, sier Johan Olsson til den svenske avisen.

– Så Northug har rett?

– Petter kan jo sin skisport, det er ikke til å stikke under stol. Og akkurat nå har han rett.

Martin Johnsrud Sundby (t.h) og Johan Olsson var i flere år konkurrenter i verdenscupen. Sundby sliter med å forstå hvorfor svensken satser på langløp.

Når det gjelder sjansene i Vasaloppet, innrømmer svensken at det vil bli vanskelig.

Slår tilbake mot Sundby

– Det får vi se. Jeg tror ikke man kan slå kategorisk fast at jeg ikke kan vinne. Men det er også det som driver meg. Jeg blir trigget av utfordringen, det at jeg forsøker å gjøre noe som er veldig vanskelig å lykkes med.

Også Martin Johnsrud Sundby har uttalt seg om Olssons langløpsatsing.

– Jeg er forundret over at man søker seg til en konkurranseform der bredden på toppnivå er så dårlig, sa Sundby til Expressen tidligere i år.

På det utspillet svarer svensken:

– Hvor mange er det som vinner distanseløp i verdenscupen, da?

Til info: Så langt denne sesongen er det kun én mann som har vunnet distanserenn i verdenscupen: Martin Johnsrud Sundby.

– Ja, nettopp. Og om jeg ikke tar feil, var et av løpene Sundby ikke vant i vår Birkebeinerløpet, der han ble banket av Petter Eliassen – som driver med langløp, sier Olsson.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her:

Publisert: