Hjelmeset advarer: Suverene nordmenn kan lage VM-trøbbel for seg selv

Og lørdag meldte enda flere norske sprintere seg på i kampen om en plass i VM-laget.

Langrennsekspert og tidligere storløper Odd-Bjørn Hjelmeset omtaler det kommende VM-uttaket i sprint som et forferdelig luksusproblem.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Nok en gang var det norsk dominans i langrennsprint da verdenseliten var samlet i Toblach lørdag. Sindre Bjørnestad Skar knep sin første verdenscupseier da han vant på målfoto foran amerikanske Simeon Hamilton.

På tredjeplass fulgte Johannes Høsflot Klæbo. I kvinneklassen ble Maiken Caspersen Falla nummer to.

Les også

Morfars beskjed bør skremme konkurrentene

– En stor flott og god dag for oss. Det er fantastisk gledelig for Sindre Bjørnestad Skar som for tredje gang på rad i de rennene vi legger vekt på er på pallen, sier sjef for sprintlandslaget, Arild Monsen.

Johannes Høsflot Klæbo (t.h) og Sindre Bjørnestad Skar (i midten) er to av mange nordmenn som har lagt inn en god VM-søknad. Her på pallen sammen amerikanske Simeon Hamilton som kom på annenplass.
Les også

Sensasjonell norsk seier etter spurtdrama

Må prikke inn formen til NM

Bjørnestad Skar er bare én av mange herresprintere som har levert inn en god søknad til en plass i sprinttroppen til VM i Lahti. I tillegg til Petter Northug skal fire løpere tas ut.

I den diskusjonen er blant andre Bjørnestad Skar, Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Ola Vigen Hattestad for å nevne noen navn. Sistnevnte måtte stå over lørdagens sprint med sykdom.

Ola Vigen Hattestad har hatt lite å vise til denne sesongen, men har en imponerende merittlister fra tidligere. - Med den ekstreme erfaringen, så er det helt sikkert ikke feil å ta ham ut, mener Odd-Bjørn Hjelmeset.

– Uansett hvordan det gjøres så er det mange som blir skuffet. Det er flere som blir skuffet enn glad. Arild Monsen og Vidar Løfshus (langrennssjef) har et forferdelig luksusproblem, sier TV 2-ekspert og tidligere storløper Odd-Bjørn Hjelmeset.

To løp gjenstår for dem som skal være med å knipe en plass på sprintlaget til VM i Finland. Ett i Falun, samt NM i Lygna. Så stor er konkurransen for å knipe en VM-plass at Hjelmeseth tror det i verste fall kan skape problemer for de norske løperne.

– Det som er litt synd oppi dette her, er at NM blir så ekstremt viktig. Det blir fantastisk for arrangementets del, men løperne må rette inn en formtopp for å nå VM, og det tror jeg får en betydning for selve VM. Klart det er mange som takler det fint, men det er alltid dumt å måtte toppe en form for å kvalifisere seg for VM, sier TV 2-eksperten.

Les også

Falla tapte sprinten på målstreken

– Kan ikke ta ut et lag for media

– Det er stort. Jeg hadde to mål i år. Det ene var å ta en verdenscupseier i skøytesprint, og det andre var å kvalifisere meg til VM med den seieren. Jeg håper at jeg har gjort det nå, sa Skar til NTB etter seieren i Toblach.

Landslagsledelsen har gitt uttrykk for tidligere hvor vanskelig det er å ta ut et sprintlag. Med seier til Skar og Høsflot Klæbo på pallen blir det nok ikke enklere.

– Vi får alltid svar fra hvert løp. Nå har vi hatt tre sprinter. Da er det Falun og et NM igjen. Det blir helt feil å begynne å si noe mer om det, men det er klart at det er alltid en god søknad å vinne en sprint, sier Arild Monsen.

Petter Northug er direkte kvalifisert. Odd-Bjørn Hjelmeseth mener den regjerende verdensmesteren er «heldig» som ikke må tenke på å sikre en plass. Monsen på sin side vil ikke at det kommende VM-uttaket skal få for mye fokus.

– Vi kan ikke ta ut et VM-lag for media sin del hver gang vi går skirenn. Vi må bare prøve å fokusere på å få det beste ut av løperne og prøve å frigi dem fra det uttaksspøkelse, sier han.

Publisert: