RBK-Gudi så kampen i Reykjavik: - Det «klikket» litt for meg

Dro hjem til Island på lynkjapp ferie. Vil aldri glemme det.

Gudmundur Thorarinsson benyttet de to fridagene fra Rosenborg hjemme på Island. Det angret han ikke på.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

TRONDHEIM: Det var bare for et drøyt døgn. Likevel dro Gudmundur Thorarinsson hjem til Island da RBK-spillerne fikk to dager fri fra fellestrening etter Östersund-kampen.

Islandsk kommentator etter England-seieren:

Les også

- Dere kan dra hjem, dere kan forlate Europa, dere kan dra hvor dere vil!

Det ble en hjemtur midtbanespilleren aldri vil glemme:

— Jeg dro hjem til Reykjavik først og fremst for å besøke familien, men klart: Det ble svært spesielt for meg å se kampen hjemme på Island, sier han.

Han var i bil på vei til flyplassen da adressa.no fikk tak i ham tirsdag. Og «Gudi» bedyret at det ikke ble noen sen kveld, tross Islands bragd mot England.

Slaktes i hjemlandet:

Les også

Avisforside «sjokkerer» Wayne Rooneys kone

— Fest? Nei. Jeg skal spille meg inn på landslaget, smiler han.

- Jublet som gal

24-åringen så kampen sammen med tre kamerater i den islandske hovedstaden. Og for å si det forsiktig: Det tok av da Kolbein Sigthorsson scoret 2-1-målet i Nice – som ble avgjørende.

— Jeg var rolig i sofaen da jeg så kampen mot Portugal (1-1). Jeg var rolig mot Ungarn (1-1). Da vi slo Østerrike, sto jeg mer i sofaen underveis. Og denne gangen: At vi i det hele tatt skulle møte England i et sluttspill var for godt til å være sant. Men når vi i tillegg slår dem... Jeg jublet som gal da Ragnar Sigurdsson tok ballen fra Jamie Vardy mot slutten der, da han var på vei gjennom. Og da kampen var ferdig… Jeg vet ikke. Det klikket litt for meg. Vi var bare målløse, både kompisene mine og meg. Det er egentlig vanskelig å sette ord på hva man føler der og da, forklarer «Gudi».

- Ikke en bil i gatene

Men klarer han ikke si hva han helt følte selv, er det greit å beskrive stemningen «Gudi» opplevde rundt seg:

— Reykjavik er det stedet på Island hvor trafikken er tettest, og på den tiden av døgnet pleier det å være en del folk ute. Nå var det helt stille. Ikke en bil å se. Jeg har hørt at 95 prosent av alle som eier et TV-apparat på Island så på fotball. Det er veldig spesielt. Jeg tviler på at det har vært noe større TV-øyeblikk på Island noen sinne. Og har det vært en større sensasjon i et mesterskap noen gang? Jeg tviler, sier han, smått euforisk.

Les også

- Det verste resultatet i engelsk fotballhistorie

— Motivasjonsboost

Tirsdag kveld er han tilbake i Trondheim. En lang reise for en så kort tur. Men idiotisk innspill av journalisten: Selvsagt var turen verdt det.

— Ja, absolutt. Og en motivasjonsboost. Jeg kjenner jo mange av dem som spilte i går.

Publisert: