Forfatter bak Ødegaard-bok fikk sparken: - Uakseptable arbeidsmetoder

Michael Qureshi har fått sparken i Ekstra Bladet på grunn av uakseptable arbeidsmetoder.

Michael Qureshi ga i sommer ut en bok om Martin Ødegaard som ble publisert av Publicom. Nå har den danske journalisten fått sparken i Ekstra Bladet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ekstra Bladet har gitt Michael Qureshi sparken i avisen for å ha benyttet seg av uriktige navn på kilder som har opptrådt i hans artikler, skriver avisen i en pressemelding ifølge dansk TV 2.

I juni kom boken «Martin Ødegaard», skrevet av den danske sportsjournalisten Michael Qureshi. I boken var det intervjuer med superstjernen Cristiano Ronaldo og Real Madrid-president Florentino Perez, men ikke med Ødegaard selv.

Bakgrunn:

Les også

Martin Ødegaard-forfatter i avisskandale: - Et sjokk å bli svindlet

— Jeg driver ikke med journalistisk svindel

«Det er verdifullt for ham at han er kommet hit i en så ung alder. En dag kan han bli min avløser. Han har et kjempestort potensial», uttaler Ronaldo om Ødegaard i boken som er utgitt av det norske forlaget Publicom.

– Intervjuet med Cristiano Ronaldo i forbindelse med Ødegaard-boken er hundre prosent reelt. Jeg var ikke alene på den seansen, her var det flere sponsorer og noen få utvalgte fra pressen. Jeg måtte jobbe lenge for å få det til. Jeg driver ikke med journalistisk svindel, det håper jeg ikke at dere i Norge tror, sa Qureshi i et intervju med Bergens Tidende i slutten av oktober.

Nå har altså den danske forfatteren og journalisten fått sparken i den danske avisen Ekstra Bladet.

Les også

Real Madrid latterliggjøres etter kjempetabben

— Uakseptabelt

— Bakgrunnen er at vi blitt gjort bekjent med at Michael Qureshi, før sin ansettelse i Ekstra Bladet, har benyttet seg av uriktige navn på kilder. Det er en uakseptabel arbeidsmetode, og hadde Ekstra Bladet visst om metodene hans hadde han ikke fått ansettelse hos oss for ett år siden, skriver avisen i pressemeldingen.

Aftenposten intervjuet Qureshi i forbindelse med et oppslag i avisen på Gonzalo Higuain. Et intervju som viste seg å være oppspinn. Qureshi sa da at han syntes det var en vond opplevelse å bli svindlet.

Qureshi samarbeidet med Alessandro Candrelli som utga seg for å være frilansjournalist. Napoli hevder at intervjuet med Higuain aldri har funnet sted, og saken ble en stor snakkis i Danmark.

Les også

Norsk stortalent hylles etter overgangen: – En klassespiller

— Ingen grunn til å tvile på innholdet i Ødegaard-boken

TV 3 Sport i Danmark skal videre ha gravd i saken, og torsdag konfrontert Qureshi med sine funn. Fredag morgen skal Ekstra Bladet ha sendt ut pressemeldingen om journalistens avgang.

— Det tok ikke lang tid, under fem minutter med Google-søk, før vi fant ut at her var det noe som ikke stemte, sier redakssjonssjef Kim Mikkelsen i TV 3 Sport til dansk TV 2.

Les også

Hareide ferdig i Malmö: - Har vært i samtaler med det danske forbundet

Publicom, forlaget som ga ut boken om Martin Ødegaard skrevet av Qureshi, sier følgende til Aftenposten etter nyheten om sparkingen:

– Jeg har veldig godt inntrykk av ham. Vi ble forelagt kilder i forbindelse med utgivelsen, og det arbeidet han gjorde med den boken var veldig solid, sier forlagssjef i Publicom forlag, Kjetil Kristoffersen, som ikke ser noen grunn til å tvile ved innholdet i Martin Ødegaard-boken til Qureshi.

– Grunnen til at vi brukte ham, er at han har jobbet i Real Madrid-miljøet i seks år. Han er en av de journalistene i Skandinavia som kjenner Real Madrid best.

Slik forklarer forfatteren seg

På sin egen Twitter-profil har Michael Qureshi kommet med følgende forklaring:

— Som Ekstra Bladet har kommunisert har jeg fått sparken i avisen. Det handler i bunn og grunn om at jeg på fem utenlandske journalistkilder av 50-60, tillot å bruke synonymer da de skulle siteres. Dette fordi de var redde for å stengt adgangen hos klubben. Jeg skulle ha gjort det tydelig eller gjort dem anonyme, skriver Qureshi.

Martin Ødegaard selv sa følgende om bokutgivelsen til VG tidligere i år:

— Nei, jeg synes det er litt merkelig, egentlig. I hvert fall når han ikke tar kontakt med hverken meg eller noen i familien min for å høre om det er greit. Eller høre om noe. Det synes jeg er litt merkelig. Men det er kanskje sånt man må regne med, jeg vet ikke, sa stjerneskuddet til VG.

Publisert: